StoryEditor
Hrvatskaobjava na facebooku

Sever se oglasila nakon što je Stanković otkrio da joj je HRT zabranio gostovanje u emisiji Nu2: Aco je drug. Nazvao me i kada su mi prijetili otkazom

Piše PSD.
4. svibnja 2020. - 12:52
 Davor Pongračić/HANZA MEDIA

Aleksandar Stanković, urednik i voditelj emisije Nedjeljom u 2 u jučerašnjoj emisiji izjavio je kako mu Uprava HRT-a nije dopustila da u emisiju pozove Maju Sever, HRT-ovu novinarku i predsjednicu Sindikata novinara Hrvatske.

'Činjenica je da Maja Sever nije gošća ove emisije je moj profesionalni poraz, a mislim da je i poraz kuće u kojoj radim. Ona je pozvana kao predsjednica Sindikata novinara Hrvatske.

Prošli tjedan je razgovarala s predsjednikom Hrvatske i ministricom kulture o problemu slobodnih novinara u doba krize. Ja nisam dobio zeleno svjetlo da je pozovem, pozvana je i kao žena ponos Hrvatske, nedavno je dobila nagradu.

Argumentacija je bila da ona radi u ovoj kući, u ovoj emisiji, i da to nije moguće. Ja ću biti ustrajan u tome da je stalno pozivam u ovu emisiju jer smatram da bi trebala biti gošća' rekao je Stanković.

Danas se na svom Facebook profilu oglasila i Maja Sever, a njezin status prenosimo u cijelosti:

'Kada mi je Stanković još neki dan rekao što se događa rekla sam mu da nisam iznenađena, nadređeni urednici znaju zašto nisam iznenađena, ali da ja znam da je on bio spreman na konkretne akcije kada su mi prijetili otkazom i da me on nazvao 4 minute nakon što je pročitao da mi je ukinuta emisija i to s riječima "znam da je to premalo za tebe, ali zovem te da osim priloga i urednički radiš sa mnom na emisiji" i da je to u onom trenutku kad nisam imala pojma što ću raditi bio zaista spas.

I vozimo dalje. Jučer je u emisiji pred svima vama rekao da je ovo njegov profesionalni poraz. Aco je drug, kolega i prijatelj. Mogao je i nastaviti u revijalnom tonu. Odlučio je otvoreno reći što se dogodilo i zato ovo nije njegov poraz. Ovo je jedna mala izgubljena bitka, ali ne znači predaju. A o porazu ovih drugih neka oni odgovaraju sami', poručila je Sever.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2021 12:14