StoryEditor
Hrvatskakomentar

Ma, koja Zvezda, divljaci, skinite se više s tim tučnjavama i naganjanjima!

31. srpnja 2020. - 15:10
Robert Fajt/HANZA MEDIA

U Baškoj Vodi su premlatili turista, austrijskog državljanina. Mladić je dobio ozbiljne batine jer je nekoj budali zasmetao grbe Crvene Zvezde na njegovoj mišici.

I već pljušte komentari; tipa, pa je li normalan doći u sredinu u kojoj žive žestoki hajdukovci s tetovažom protivničkog kluba?!

Čekaj; bi li se trebao na plus trideset Makarskom rivijerom kretati u kaputu i s vunenim rukavicama? O čemu mi to pričamo, što to bulaznimo, i pokušavamo li po tko zna koji put opravdati ono što se ničim počistiti ne da - nasilje. Golo, fizičko, nasilje.

E, sad, ima li u tom nasilju natruha međunacionalne mržnje ili se samo radi o sportskom rivalstvu koje se iskazuje šaketanjem i naganjanjem protivničkih navijača - ne znam; ali upravo su nasilnici s ove strane Drine dali povoda nekima koji razmišljaju isto kao oni, da u Beogradu, Novom Sadu ili ne znam gdje drugo, na isti način požele "dobrodošlicu" nekom torcidašu ili BBB-ovcu.

Bašku Vodu su prije rata nazivali "trinaestom beogradskom opštinom". Gosti iz glavnog grada Jugoslavije tu su bili rado viđeni i čašćeni, ljudi su prijateljovali, kumili se i posjećivali jedni druge. Onda je došao rat, i porušio veze između naroda koje su se stvarale desetljećima.

No, vrijeme je činilo svoje; i naši gosti iz Srbije su polako počeli stizati na Makarsku rivijeru. Prvo kao radna snaga; kuhari, konobari, građevinski radnici, a onda i kao gosti.

Pretučeni mladić je austrijski državljanin, i tim više ova je priča užasna; jer on je devedesetih bio dijete, nema veze sa svom ovom tragedijom koja se valjala od Triglava do Vardara, i sad ga se pretuklo kao Zvezdinog navijača?!

Alo; navijača kluba s kojim Hajduk u istoj ligi ne igra deboto tri desetljeća, i čija je žena Hrvatica pa je odlučio provesti godišnji odmor u njenoj domovini, jer, znate onu, "odatle si odakle ti je i žena", a onda tu dobiješ po tamburi?! Ni kriv, ni dužan, jer nije valjda krimen imati tattoo omiljenog kluba?!

Taman napravimo korak naprijed, pa potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića pozovemo na kninsku tvrđavu da zajedno s kolegama iz Vlade proslavi Oluju, a ministra Tomu Medveda pošaljemo u Grubore na naklon nevinim civilnim žrtvama rata, a onda nas šaketanje pogonjeno niskim navijačkim strastima vrati u rikverc.

Grozno. Mučno. Totalno bezveze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2021 03:41