StoryEditor
HrvatskaZAKLJUČEN PROCES

Luka Mišetić: Nema dokaza za reviziju presude Gotovini i Markaču, sve što se događa jest urota protiv Merona

Piše PSD.
9. srpnja 2013. - 14:46
U vezi s pisanjem jednog dnevnog lista kako slučaj generala Ante Gotovine još uvijek nije zatvoren i kako postoji mogućnost obnove postupka pred Haaškim ili nekim od europskih sudova, pri čemu se taj list pozvao na Gotovinina odvjetnika Luku Mišetića i poruku s njegova bloga, zamolili smo Mišetića da nam objasni o čemu je zapravo riječ.

“Nisam najavio mogućnost revizije presude”, kaže Mišetić. “Objavio sam samo pozadinu urote protiv Theodora Merona, predsjednika Žalbenog vijeća koje je oslobodilo generale Gotovinu i Markača i pokušaja njegove diskreditacije od onih koji bi željeli revidirati oslobađajuću presudu generalu Gotovini, a takvih ima u Hrvatskoj i izvan nje. Obnova postupka protiv Gotovine, dakle, samo je želja onih koji su nezadovoljni njegovim oslobađanjem.”

O pravnoj, teoretskoj i stvarnoj mogućnosti revizije Mišetić nam je kazao:

“Revizija presude moguća je ako tužitelj podnese takav zahtjev u roku od godinu dana od oslobađajuće presude, i to ako nabavi novi dokaz koji bi mogao srušiti presudu i koji nije bio dostupan tužiteljima u vrijeme suđenja.”

Na naše pitanje postoji li takav dokaz i upućuje li što u tom smjeru, Luka Mišetić odgovara:

“Uvjeren sam da takav dokaz ne postoji, a nema nikakvih indicija da tužitelj smatra da takav dokaz postoji. Spekulacije kako bi neka od europskih država mogla pokrenuti postupak i eventualno izdati uhidbeni nalog posve su deplasirane.”
J. JOVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

01. prosinac 2020 14:31