StoryEditorOCM
Hrvatskau društvu s gotovinom

Ljubo Ćesić Rojs: ‘Da svi generali povuku svoj potpis, ja svoj neću povući. U meni nema mržnje‘

Piše PSD
26. travnja 2022. - 11:21

Umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao potpise generala kojima se od predsjednika Zorana Milanovića zatražilo pomilovanje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, bivših obavještajaca jugoslavenske tajne policije UDBA-e, koji su osuđeni na doživotni zatvor zbog sudjelovanja u atentatu na Stjepana Đurekovića.

Ćesić Rojs je rekao da nije istina da je on inicijator prikupljanja potpisa, za što ga je optužio general Marinko Krešić.

“To nije točno i to zna moj kum Marinko Krešić, on će to imati prilike sutra reći. Zvao me sad i za mene je ta tema završena. On zna da ja nisam inicijator, prije mene su potpisali generali Zvonimir Čermak i Ante Gotovina, ja sam treći. Za mene je ta priča završena i ja ne želim više o tome raspravljati”, rekao je Ćesić Rojs.

Podsjetimo, general Ivan Tolj rekao je da ga čudi Rojsov potpis na tom popisu.

“General Tolj i ja se čujemo dnevno dva-tri-četiri puta, neki dan smo razgovarali u dva ujutro, dakle, bliski smo suradnici, ali nitko od nas nije znao do ponedjeljka ujutro, 11. travnja dok se nije potpisalo. Ja na tom popisu nisam vidio ime generala Ivana Tolja. Nije očito išlo masovno, odabrano je nas sedam, po kojem ključu – ne znam, ali general Tolj zna kakve ja principe imam i da stojim iza svog potpisa i takav ću biti. Da svi generali povuku svoj potpis, ja svoj potpis neću povući. U meni nema mržnje, u meni je stvarno, kao što je rekao Gotovina, to je čovjek koji se okrenuo vjeri, milosrđe, pogotovo u Velikom tjednu”, rekao je Rojs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2023 22:09