StoryEditor
Hrvatskana žitnjaku

Lisac pronađen u bazenu s otpadnim uljem pušten u prirodu, nije odmah želio napustiti sigurnost svojeg transportera

Piše Hina
21. listopada 2021. - 20:52

Lisac koji je prije osam dana upao u bazen s otpadnim uljem u krugu bivše tvornice DIOKI na zagrebačkom Žitnjaku, u četvrtak je oporavljen vraćen u prirodu, priopćeno je iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Lisac je dovezen u istočni dio Zagreba, na mjesto koje mu je poznato, no ipak dovoljno udaljeno od onog gdje je prije osam dana doživio pustolovinu života, te je pušten. Na prvu nije želio sam izaći iz transportnog spremnika, no nakon malog "poguranca" u slobodu je odjurio poput strijele.

image
Dumovec

Njegovi su mu spašavatelji pritom poručili: "Lišče, sretno i pamet u glavu!"

U akciji spašavanja lisca koji je prije osam dana upao u bazen s otpadnim uljem u krugu bivše tvornice DIOKI sudjelovali su djelatnici Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba "Dumovec" i zagrebački vatrogasci. Nakon što je spašen, lisac je smješten u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta. Veterinarskim pregledom utvrđeno je da je riječ o mladom liscu koji je na svijet došao proljetos.

Životinja je u  oporavilištu temeljito pregledana, ojačana infuzijom i dobrom hranom te tri puta okupana kako bi se dlaka odmastila.

"Dobro očišćen i zdrav lisac više nije imao što raditi u zatvorenom prostoru, pa smo ga odlučili vratiti u prirodu", istaknuli su iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba. 
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. siječanj 2022 10:44