StoryEditor
Hrvatskakontra milanovića

Linić pred Odborom za unutrašnju politiku i nacionalnu sigurnost: dobio rok do ponedjeljka

Piše PSD.
5. lipnja 2014. - 17:57
Bivši ministar financija Slavko Linić nije u četvrtak članovima Odbora za unutrašnju politiku i nacionalnu sigurnost otkrio imena svojih prijatelja i članova obitelji koje je prema njegovim prijašnjim navodima neovlašteno ispitivala policija.

Na sjednici koje je trajala samo desetak minuta Linić je članovima Odbora ukratko ponovio svoju ocjenu odnosa sa Zoranom Milanovićem, iznio sumnje u zloupotrebu represivnog aparata te najavio da će sve potanko i konkretno obrazložiti u pisanoj formi.

- Do ponedjeljaka ću Odboru podastrijeti pisani dokument - rekao je Linić nakon sjednice.

Predsjednik Odbora Miroslav Tuđman (HDZ) objasnio je da će se Odbor, nakon što primi Linićevu podnesak, sastati u utorak te će tada odrediti smjernice odnosno težište rada.

- Treba reći da ovo nije Istražno povjerenstvo nego je nadzor prema tome tu je Linić došao svojevoljno i zahvalan je što je Odbor pokrenuo to pitanje. Rekao je da će se svaki put odazvati kada Odbor bude smatrao potrebnim – pojasnio je Tuđman.

Potpredsjednik Odbora Igor Dragovan (SDP) nije želio ulaziti u objašnjenja o tome zašto Liniću treba time out do ponedjeljka.

A. B. Krile
FOTO: SANDRA ŠIMUNOVIĆ / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2022 23:36