StoryEditor
Hrvatskacroatia airlines

Let iz Zagreba za Dubrovnik sinoć preusmjeren u Split zbog jake bure. Putnicima agoniju dodatno produžili carinski službenici, evo i kako

Piše PSD
16. siječnja 2021. - 15:32
Ante Čizmić/Cropix/Ilustracija

Zbog sinoćnje bure večernji let Croatia Airlinesa, OU/CTN664 iz Zagreba prema Dubrovniku, nakon holdinga iznad Pelješca i jednog pokušaja slijetanja na odredište, preusmjeren je u splitsku zračnu luku, piše AvioRadar

Putnici su, kako je i uobičajeno, organizirano do Dubrovnika prevezeni autobusom. 

Kako AvioRadar doznaje, ni prijevoz autobusom nije baš tekao po planu, pa su putnici, od kojih su neki bili s malom djecom, u autobusu čekali otprilike sat i pol do ponovnog kretanja autobusa. 

Zbog postupanja carinskih službenika prema dva putnika na tom letu, ostali putnici su bili primorani čekati u autobusu, a što je njihove neugodnosti zbog preusmjerenog leta dodatno pojačalo te u konačnici dovelo i do snažnog prosvjeda zbog situacije u kojoj su se našli. 

Kako AvioRadar navodi, neslužbeno su doznali kako su dvojica putnika s leta pri ulasku u Republiku Hrvatsku imali kod sebe veći broj cigareta nego što je dopušteno pa se carinska službenica na ZL Split odlučila na postupanje, što samo po sebi nije sporno, ali je postupak rješavanja dokumentacije kojom kažnjava prekršitelje trajao je više od sat vremena.

- Prema izjavama putnika, jedan je prekršitelj bio državljanin Turske koji kod sebe nije imao novaca za platiti kaznu u iznosu od 890 kuna pa se moralo zvati njegovog poslodavca, inače hotelsku kuću, što je dodatno posložilo situaciju, dok je drugi bio državljanin RH koji živi u Americi i koji je platio kaznu u iznosu 1.180 kuna, piše AvioRadar.

Na upit AvioRadara o događaju, iz Croatia Airlinesa su im odgovorili: 

"Sinoćnji let OU664 preusmjeren je u Split zbog jakih udara bure u Dubrovniku te je zrakoplov u splitsku zračnu luku sletio u 22.35 sati. Za putnike je odmah organiziran alternativni prijevoz autobusom do Dubrovnika, a na polazak se čekalo zbog obavljanja carinskih formalnosti. Autobus je prema Dubrovniku krenuo u ponoć, a putnici su u krajnje odredište stigli jutros u 4.20 sati."

- Na telefonski broj carine na ZL Split nitko se ne javlja pa smo poslali pisani upit koji ćemo objaviti ako dobijemo odgovor. Kako se bura, čiji su udari prema službenim METAR podacima dosezali 45 čvorova/ 84 km/h, nastavila i u jutarnjim satima, let OU/CTN661 iz Dubrovnika za Zagreb je otkazan, a zrakoplov se u Zagreb vratio izravno iz Splita. Prema prognozama za danas, ne očekuje se kako će tijekom dana letovi biti ostvareni, no moguće je da će večernji let OU/CTN664 uspjeti doći na odredište, javlja AvioRadar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2021 06:11