StoryEditorOCM
Hrvatskakratkotrajna sreća

Lažna nagradna igra na Facebooku trznula tisuće Hrvata; Kia Hrvatska: ‘Ne dijelimo mi nikakve automobile‘

Piše vijesti sd
18. prosinca 2023. - 10:58

Unatoč brojnim medijskim napisima i upozorenjima, lažne nagradne igre na društvenim mrežama ne jenjavaju.

Stranica "Kia-Hrvastka" na Facebooku se predstavlja kao službeni profil poznate marke automobila, a prije dva dana pokrenuli su i lažnu nagradnu igru najavljujući kako će podijeliti čak 70 novih automobila.

"Povodom Božića 2023. godine, naša tvrtka KIA, odlučila je donirati 70 novih KIA automobila. Želimo da danas imate sve svoje automobile u dobrom stanju. Stoga ćemo ga nasumično poslati ljudima koji komentiraju. ‘Sretan Božić‘ od pobjednika. Učini to sada i sretno", objavljeno je na ovoj stranici, a brojni su korisnici nasjeli na prevaru, iako je očito, čak i iz samog imena, da se radi o lažnoj stranici, piše Jutarnji list.

"Molimo podijelite naše objave na svom profilu i slobodno se registrirajte kako biste potvrdili svoje sudjelovanje (gumb Registriraj se na vrhu ove stranice). Ako prođete registraciju/verifikaciju, ponovno ćemo vas kontaktirati za dostavu. Sretno", napisali su "organizatori" ove lažne nagradne igre.

image

Objava o lažnoj nagradnoj igri
 

Screenshot Facebook Kia/ JL

Na lažnu nagradnu igru na svome Facebook profilu reagirala je i Kia Hrvatska. Pod naslovom "Važna obavijest!" napisali su sljedeće:

"Poštovani fanovi, na Facebooku se pojavio veliki broj lažnih profila na kojima se organiziraju nagradne igre u kojima se dijele Kia vozila. Ovim putem Vas obavještavamo da je ovo jedini službeni profil Kia marke i uvoznika za Hrvatsku, te da su i profil i nagradna igra lažni. Kia uvoznik za Hrvatsku, kao i svi naši zastupnici, nisu organizatori niti imamo ikakve veze s ovom nagradnom igrom.

Također Vam preporučujemo da ne sudjelujete u ovakvim igrama, s obzirom na to da može doći do zloporabe Vaših osobnih podataka i da ovakve profile prijavite Facebooku.

Hvala Vam i lijep pozdrav", objavila je Kia Hrvatska i tako vjerojatno zaustavila dobar dio sudionika ove "nagradne igre". Lažna stranica s tipfelerom u naslovu uklonjena je s Facebooka, a na vlasnicima navedene društvene mreže i policiji je da pokušaju pronaći organizatore i spriječiti ih u budućim sličnim naumima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 20:28