Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor

Lalovac: Kontinuitet u Ministarstvu financija će se nastaviti

Piše PSD.
8. svibnja 2014. - 21:39
"Nema nekakvih prevelikih upoznavanja ili nekakvih prevelikih novih događanja. Dakle, kontinuitet u Ministarstvu financija će se nastaviti", ustvrdio je Boris Lalovac, kandidat za ministra financija poslije sjednice Vlade, u svom prvom javnom istupu nakon što ga je premijer predložio za ministra financija.

Na komentar novinara da posao preuzima bez smijenjenog pomoćnika, bez ravnateljice Porezne uprave koja je dala ostavku odgovorio je kako mora izabrati tri suradnika, znači dva pomoćnika i zamjenika.

"Dakle, prvo je kadrovsko ekipiranje. Porezna uprava treba nastaviti svojim dijelom rada kao što je radila, ali sa puno više mira i s puno više stručnosti nego nekakvih drugih politiziranja", kazao je Lalovac, ostavljajuci dojam da nije bio zadovoljan načinom rada bivše ravnateljice Nade Čavlović Smiljanec.

A da će provoditi politiku kontinuiteta potvrdio je tvrdnjom kako podupire uvođenje poreza na kamate na štednju "za onaj dio građana koji štedi 'ajmo reći veće iznose".

Najavio je kako će do 15. svibnja biti dovršene izmjene Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnim nagodbama, koje "kreću prema pravosuđu".

Kako bi se izbjegle daljnje različite procjene vrijednosti zemljišta, najavio je kako će ubuduće druga državna tijela poput Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom sudjelovati u ocjeni "da li je nešto potrebno Vladi u savjetovanju prilikom preuzimanja određenih nekretnina, koje će biti namjene i zajedno sudjelovati, zajedno sa Državnim odvjetništvom, prilikom određenih procjena da bude više institucija uključenih u ovaj proces".

Frenki Laušić
Foto: Goran Mehkek / CROIX 
#BORISLALOVAC#MINISTARSTVOFINANCIJA

Izdvojeno