StoryEditorOCM
Hrvatskapolitički transfer riječkog dekana

Laburist potpisao za Karamarka; Jovanović: Kad danas netko prelazi u HDZ, to je stvarno dobar razlog za pressicu

Piše PSD.
20. studenog 2013. - 20:09
Kandidat Hrvatskih laburista za gradonačelnika Rijeke na zadnjim lokalnim izborima, dekan riječkog Filozofskog fakulteta Predrag Šustar svoju političku karijeru nastavit će u HDZ-u.

U srijedu je u Središnjici stranke predstavljen kao nova važna akvizicija HDZ-a. Šustar je poručio kako je on angažirani kršćanin, tradicijski katolik, tako da HDZ ipak smatra primjerenijim političkim okvirom za sebe nego što su bili laburisti.

- Hrvatskom previše vladaju negativne emocije i došlo je vrijeme za pozitivne emocije. To je naša politička odgovornost - istaknuo je Šustar.

Njegovo pristupanje HDZ-u nije odolio ne prokomentirati riječki ministar Željko Jovanović:

- Kad danas netko prelazi u HDZ stvarno je dobar razlog da Karamarko sazove pressicu! Još kad je to dekan filozofskog fakulteta, koji je u lokalnoj kampanji gorljivo govorio o liberalizmu, slobodi i ljudskim pravima, a sada se pridružuje dvojcu kompilator/plagijator, vođama stranke koja je na optuženičkoj klupi zbog pljačke građana, koja predstavlja konzervativnu rigidnu desnicu spremnu gaziti ljudska manjinska prava onda je zaključak da je Šustar pogazio sva svoja uvjerenja i tako pokazao da riječki HDZ dobiva još jednog člana kojem nitko neće vjerovati! - poručio je Jovanović te dodao kako je HDZ, stranka prošlosti pravo mjesto za hiberniranog gradskog vijećnika koji će, ako ima bar malo morala vratiti mandat Lesaru!'

Šustar mu je odgovorio kako će mandat vratiti Laburistima, a Oleg Butković, predsjednik HDZ-a Primorsko-goranske županije i dodao kako 'ono što Jovanović govori o HDZ-u govori o njemu samome te da ga više nitko u Hrvatskoj ne sluša, pa niti u SDP-u jer nije izabran ni za potpredsjednika riječkog SDP-a".

A. B. Krile
Foto: Arhiv CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. ožujak 2023 23:06