StoryEditor
Hrvatskajavnost čeka

Kujundžić: Izvješće o inspekcijskom nadzoru u bolnicama bit će javno u sljedećih 20 dana. Ni podaci iz 2015. nikada nisu skrivani

Piše H
17. listopada 2018. - 15:12
primorac_konferencija6-151018

Ministar zdravstva Milan Kujundžić najavio je u srijedu da će izvješće o obavljenom zdravstveno-inspekcijskom nadzoru u hrvatskim bolnicama biti javno u sljedećih 20 dana, te je ustvrdio kako izvješće o nadzoru iz 2015. godine nije bilo zatajeno, već je dostupno svima.

Ministarstvo je poslalo inspekciju u bolnice nakon skandala koji je izbio zbog istupa Mostove saborske zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić, koja je ustvrdila da joj nisu dali anesteziju kod zahvata kao što je kiretaža, zbog čega je trpjela strašne bolove. Potom se javilo mnoštvo žena sa sličnim traumatičnim iskustvima iz raznih hrvatskih bolnica.

"Inspekcije rade samostalno, krenule su, a izvješće iz bolnica bit će dostupno u narednih dvadeset dana", izjavio je Kujundžić novinarima uoči sjednice Vlade.

Zatajeni nalazi inspekcije o porodima: zašto su rezultati nadzora na odjelima ginekologije i porodništva proglašeni službenom tajnom?!

Osvrnuo se i na rezultate inspekcije iz 2015. godine, čiji su podaci navodno sakriveni, ustvrdivši kako su javnosti podaci dostupni, te da svatko tko hoće do njih može doći.

"Podaci nikada nisu skrivani. Može ih svatko zatražiti i vidjeti", kazao je ministar zdravstva.

Komentirao je i navode o prebacivanju koronarnih bolesnika sa zapadnog dijela grada, KBC- a Sv. duh i Vinogradske, u KBC- Zagreb, kazavši da je u nekim situacijama to nužno zbog zdravlja pacijenata.

"Za konkretni slučaj ne znam, no ponekad se dogodi da se aparati za koronarografiju pokvare u bilo kojoj kući. Dok traje servis, druge kuće pomažu jer pacijenti ne smiju biti ugroženi", rekao je Kujundžić.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. studeni 2020 22:15