StoryEditor
Hrvatskanije izdržao podbadanje

Krstičević izgubio živce: ministar obrane bacao makete aviona po Saboru, morali ga smirivati Plenković i Jandroković

Piše PSD
16. siječnja 2019. - 15:33

Na aktualnom prijepodnevu u Saboru, SDP-ovac Franko Vidović iznervirao je ministra obrane Damira Krstičevića kojeg su u sabornici morali smirivati premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Naime, Krstičević je u jednom trenutku toliko izgubio živce da je po sabornici bacao makete aviona i to nakon što je Vidović opleo po njemu i propaloj nabavci borbenih zrakoplova F-16 Barak.

"Dvije godine ste izgubili u trakavici nazvanoj nabava aviona. 2017. ste konstatirali da MiG-ovi mogu letjeti do 2024. Osim što se Hrvatsku izložili međunarodnom skandalu, s propašću natječaja ugrozili ste borbenu sposobnost Hrvatske vojske. I predsjednica kaže da lete samo 3 MiG-a. Da li zaista mislite krenuti u novi natječaj bez da se zatražite političku odgovornost potpredsjednika vlade Krstičevića", rekao je Vidović.

"U jednom trenutku sam pomislio da će proći aktualac, a da neće biti pitanje o avionima. Nije istina da će ovo ugroziti nacionalnu sigurnost, to je neistina", odgovorio je Plenković.

Vidović nije bio zadovoljan odgovorom, pa je odnekud izvadio makete aviona i odnio ih  ministru Krstičeviću.

"To košta oko 150 kuna, ja ću to sad vama uručiti bez da izazovete ikakav skandal, bez da morate pokazati ikakvu odgovornost", rekao je Vidović.

Krstičević mu je iščupao maketu iz ruke te ju bacio na pod.

Evo kako je to izgledalo.

Ministar Krstičević kasnije je ovako objasnio incident i svoju reakciju:

''Dođe ti netko bez ikakvog poštivanja, da meni stavi tu maketu... Je l' se to trebalo dogoditi... Morate razumjeti... Ja sam ratnik. Tražim od svojih ljudi najbolje... U ovom procesu Hrvatska je sve učinila. Ova Vlada. Mnogi ne žele uspjeh ovoga projekta. Lako je sad kritizirati sa strane... Vidite šta se radi. Vidite koja se kampanja vodi. Cijelo vrijeme sam šutio. I ja sam čovjek... Nije legitimno da mi donosi maketu. To je poniženje, to nije sportski. Tako se ne radi s vojnikom. Ja to njemu ne bih nikad napravio", kazao je ministar obrane Krstičević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. kolovoz 2021 00:53