StoryEditorOCM
HrvatskaUDARAC NA BUDŽET

Krajnji je čas da razmislimo je li nam isplativo i dalje kuhati na plin? Boca je dosad ‘krešila‘ već 30 posto, mogla bi i dalje: evo izračuna potrošnje na struju, dobro odvagnite

Piše Olgica Grizelj Ivić
21. studenog 2021. - 23:21
Split, 030513. Predsjednik Saveza udruga za zastitu potrosaca Hrvatske Split, Nenad Kurtovic odrzao je predavanje o potrosnji i naplati elektricne energije u prostorijama Ucilista za strucne studije Sveucilista u Splitu.Tom Dubravec/Cropix

Hoće li poskupljenje plina za kućanstva promijeniti sastav prosječne potrošačke košarice, možda već i do kraja godine? Lako je moguće.

Plin u boci je od početka godine poskupio barem za 30 posto, pa kućanstva koja kuhaju na plinske štednjake mogu već sada razmišljati je li to još uvijek jeftinije od struje.

Jedan od desetak splitskih distributera plina rekao nam je kako su se svi oni nekako prešutno zadržali na cijeni od 140 kuna za bocu, u koju je uključena i dostava i montaža u stanu.

Do sada su, veli nam distributer, svi mali dostavljači uvijek bili za 5 do 10 kuna skuplji od Inininih boca, ali kako je najveći hrvatski distributer "snažno" zakoračio u poskupljenje, tako su oni povukli kočnicu, a do kada će tako moći, nitko ne zna.

I dostavljači plina svakog ut...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:09