StoryEditor
Hrvatska'on nije lojalan'

Kovačić opleo po ministru financija: I čistačica u Agrokoru je u 12. mjesecu znala da firma propada, a Marić je šutio, on je taj koji nije lojalan

Piše JL
2. svibnja 2017. - 18:43

Bivši ministar uprave i potpredsjednik Vlade iz redova Mosta Ivan Kovačić obavio je primopredaju u Ministarstvu uprave, a ponukan novinarskim pitanjima komentirao je i aktualna politiička događanja oko krize vlasti nakon raskola u Vladi HDZ-a i Mosta.

Ponovio je da Most samo želi da se najprije raspravi o onome što je i potaklo ovu krizu, piše Jutarnji list.

Upitan za moguću suradnju sa SDP-om, Kovačić je odvratio: - O tom, potom. Mi se sada zalažemo za to da javnost vidi stvarno stanje stvari i da se vidi ima li ministar financija Zdravko Marić povjerenje ili nema.

- Nas četvorica smo okarakterizirani kao nelojalni, a jedini je nelojalan u Vladi bio Marić. On je zašutio i nikada na kabinetu nije rekao o problemima u Agrokoru. I čistačica u Agrokoru je u 12. mjesecu znala da firma propada, a on je šutio, ustvrdio je Kovačić i rekao da je Most počeo rješavati stvari, piše Jutarnji list.

- Da sam Plenković, dao bih mu otkaz, on Plenkoviću nije lojalan, poručio je Kovačić i ponovio da je Božo Petrov još od siječnja upozoravao na situaciju u Agrokoru.

- No, odmahivali su rukom, i HBOR je dao kredit. Valjda su očekivali da će sve biti u redu, a i u medijima je bila tišina. Da se ranije govorilo, mogli smo čuti razna mišljenja, a ne sve saznati u zadnji tren. I za Inu, i za HEP, i za arbitražu i za Agrokor, istaknuo je Kovačić.

Upitan može li Vlada funkcionirati bez četiri ministra i što je Božom Petrovim na mjestu šefa Sabora, kazao je:

- Ja više nisam član, naravno da može, državni tajnici mogu privremeno obavljati taj posao, a 79 glasova - to su potpisi i znače da bi se to stavilo u proceduru.

Izdvojeno

11. srpanj 2020 19:38