StoryEditorOCM

Kosor: Zakon o ništetnosti je u skladu s Ustavom

Piše PSD.
28. prosinca 2011. - 22:23

/ Zakon o ništetnosti je u skladu s Ustavom i štiti najveće vrednote Ustava, zaštitu suvereniteta i vladavinu prava. Nema razloga za ocjenom ustavnosti i vjerujem da će zakon ostati na snazi - objavila je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor na službenim stranicama stranke.

/ Zakon koji odbacuje odluke i dokumente agresorske i zločinačke JNA, zapravo štiti najveće vrednote Ustava kao što je suverenitet i vladavinu prava. Misli li Josipović da bi sada svaki branitelj, protiv kojeg je podignuta optužnica, sada trebao ići u Srbiju dokazivati svoju nevinost? Prema ovom zakonu branitelji se mogu braniti unutar zakona u Hrvatskoj.

/ Ne radi se o organskom zakonu, bila je dovoljna većina kojom je izglasan, ne radi se o izbornom zakonu niti o ustrojstvu državne uprave.

Osvrnula se i na moguću objavu Registra branitelja:

/ Objava podataka je kažnjiva. A objava ratnog puta može biti podloga za buduće namještene i falsificirane tužbe protiv branitelja i ni jedna država na svijetu nije objavila ratne puteve svojih vojnika jer je to pitanje nacionalne sigurnosti - zaključila je predsjednica HDZ-a.

psd

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. veljača 2023 10:31