StoryEditorOCM

Kosor s braniteljima o presudi generalima: Budimo u petak hladne glave i vrućeg srca

Piše PSD.
12. travnja 2011. - 16:25
Haašku presudu trojici generala u petak treba dočekati mirno i dostojanstveno. Sve ćemo pratiti hladne glave, ali vrućeg srca, kao i uvijek - poručila je to premijerka Jadranka Kosor predstavnicima 18 braniteljskih udruga s kojima je u utorak u Banskim dvorima održala sastanak.

Nakon dvosatnog sastanka, koji je bio zatvoren za javnost, premijerka je kazala kako 'petak treba dočekati mirno, znati da iza 15. dolazi i 16.“, kako u tim trenucima „treba pokazati jedinstvo, sagledati sve činjenice i imati na umu da će presude biti prvostupanjske“, a naglasila je i kako prosvjedi i nemiri nakon presude ne mogu ništa promijeniti.

Komentirajući pak najave prosvjeda koje će neke braniteljske udruge ipak održati dan nakon presude, u subotu 16. travnja, premijerka je rekla kako iza tih prosvjeda više stoje pojedinci nego udruge.

- Oni imaju pravo na prosvjede, ali pitanje je može li se njima doći do cilja - ustvrdila je premijerka Kosor te dodala kako bi i njih primila na sastanak da su to tražili.
Predstavnici branitelja tom su prigodom rekli premijerki kako njihove udruge neće prosvjedovati, nego da će se odazvati pozivu biskupa i moliti za generale. Među njima je i Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije koji je za 14. travnja u Zagrebu najavio skup potpore za generale i sve hrvatske branitelje.

Skup potpore na kojem će se okupiti umirovljeni pripadnici specijalne policije, gardijskih brigada, dragovoljci i stradalnici Domovinskoga rata, održat će se pod sloganom „Hrabra srca, uzdignute glave, molitvom za hrvatske branitelje i generale“. Klemm je najavio da će okupljanje započeti u 16,30 sati u Šarengradskoj ulici kod Ciboninog tornja odakle će povorka krenuti Savskom, Frankopanskom, Ilicom i Trgom bana Jelačića sve do zagrebačke katedrale gdje će u 18 sati sudjelovati na misi.

S. Dukić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2023 09:37