StoryEditorOCM
Hrvatskaniske brojke

Korone se još nismo riješili, a na vrata nam već kuca gripa: u cijeloj Hrvatskoj se u jednom danu protiv COVID-a cijepio - jedan čovjek!

Piše Ivica Marković
1. studenog 2022. - 13:33
Građani se znatno bolje odazivaju na cijepljenje protiv sezonske gripe, koje je već počelo Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

Iako virus COVID-19 stagnira, nema ga više kao prije, odnosno nema više novooboljelih kao ranije ili se ljudi dovoljno ne testiraju pa i ne znamo koliko ih ima, građani i dalje umiru od posljedica spomenute zaraze.

I to ne baš u malim brojkama. Tako su u listopadu u Hrvatskoj od COVID-a 19 ili s njim umrle 234 osobe, što u odnosu na rujan predstavlja povećanje od 61 preminule osobe. U sada već pretprošlom mjesecu ih je umrlo 173.

Budući da se radi o omikron soju, podtipa BA.4 i BA.5, koji su itekako manje smrtonosni od delta soja ili originalnog wuhanskog soja virusa, i sada najviše umiru stariji ljudi, odnosno oni koji su kronični ili onkološki bolesnici. No, da je i dalje u pitanju izuzetno opasno oboljenje, govori i podatak da je u Kliničkom bolničkom centru Split u petak premi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 01:31