StoryEditorOCM
Hrvatskaljetne gužve

Kolone na autocestama u smjeru mora: ‘Tko može izbjeći putovanje, bilo bi mu pametno! Svaki kvar izaziva još veći kaos‘

Piše hina
6. srpnja 2024. - 13:51

Pojačan promet tijekom dana očekuje se na zagrebačkoj obilaznici iz smjera čvorova Buzin i Zagreb zapad prema naplati Lučko i na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Lučko i Bosiljevo II i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora, izvijestio je u subotu Hrvatski auto-klub (HAK). Najnovije izvješće HAK-a možete pročitati OVDJE

Pojačan promet očekuje se i na A2 Zagreb-Macelj i A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, A7 Rupa-Rijeka u oba smjera, Istarskom ipsilonu u smjeru Kaštela i Plovanije, kod tunela Učka u oba smjera, Krčkom mostu i na Jadranskoj magistrali na prilazima gradovima i turističkim odredištima.

Na naplatnim postajama Lučko je Jelena Šarić koja se javila za podnevni Dnevnik HTV-a s najnovijim informacijama.

image
Ranko Suvar/Cropix

- Lagano su se već počele stvarati gužve na naplatnim postajama. Malo je veći pritisak na izlazu prema Zagrebu, ali za sada nekih velikih kolona nema. Međutim, ako je suditi prema prošlom vikendu, kako dan bude odmicao tako će se gužve i čekanja stvarati tijekom dana. Pogotovo ako uzmemo u obzir podatke koji kažu da je samo do 11 sati na Lučko ušlo 24 tisuće vozila, dok je cijelu prošlu subotu ušlo ukupno 35 tisuća vozila.

Dakle, promet je pojačan od ranih jutarnjih sati. Posebno između Zagreba i Zadra i to u oba smjera od čvora Lučko do čvora Bosiljevo, kako to već uobičajeno biva, vozi se u kolonama u pokretu s povremenim zastojima.

Gužve se stvaraju i na zagrebačkoj obilaznici. Promet je posebno otežan zbog radova na odmorištu Plitvice.

Čini se da je subota ipak najprometniji dan, pogotovo zato što je smjena turista najčešće subotom u apartmanima i hotelima, tako da svi oni koji mogu izbjeći putovanje subotom to učine, a oni koji moraju na put moraju biti strpljivi.

image
Bozidar Vukicevic/Cropix

Jer kad je ovako gust promet, događaju se prometne nesreće, ali i kvarovi vozila kao što je bilo jutros ovdje pred samim naplatnim postajama. Pokvario se autobus i nekoliko sati dok on nije bio uklonjen ovdje je bio otežan pristup, na ovaj dio naplatnih postaja.

Dakle, poruka je strpljivo, jer najvažnije je sigurno doći do svoje destinacije, izvijestila je Šarić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 08:09