Za maslinovo ulje obično vrijedi koliko para toliko muzike, ali novac definitivno nije jedini kriterij prema kojemu treba birati ovaj proizvod.
Posebno ako ga čovjek ne nabavlja direktno od proizvođača, nego u trgovinama, u kojima su police zatrpane raznoraznim vrstama maslinova ulja, deklariranih na svakakve načine, uvezenih negdje iz Europe i šire, nerijetko miješanih s drugim vrstama ulja ili pak izrađenih od nekvalitetne sirovine.
U slučaju takvih ulja, ponekad se onda više isplati uzeti neko obično biljno, nego platiti više za loše maslinovo, no uz pomoć nekoliko trikova moguće je ipak među ponuđenim konzumnim proizvodima odabrati onaj koji pruža najbolju vrijednost za novac i time napraviti najbolje za kućni budžet, piše Dora Koretić za Jutarnji list.
Proizvođači se služe raznim smicalicama - često uljima stavljaju prefiks premium, no ako na etiketi nigdje ne stoji oznaka da je riječ o ekstra djevičanskom ulju koje ima najveću kakvoću, radi se o lošijem ulju pa onda treba gledati da ga se barem ne preplati.
Jutarnji list donosi kratki video s nekoliko trikova uz pomoć kojih je moguće eliminirati sve ono što ne želite na svojem stolu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....