Hrvatskaomiljeni kandidat

Kolakušić: Sada kreće predsjednička kampanja, najavljujem da ću se kandidati za predsjednika Hrvatske

Piše JL
blokirani3-190617

Bivši sudac Trgovačkog suda u Zagrebu Mislav Kolakušić, čija je lista izborila mandat u Europskom parlamentu, obratio se javnosti ispred Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, javlja Jutarnji.

- Zahvaljujem se mojoj obitelji, mojem najužem krugu suradnika, tisućama volontera koji su radili i nakon toga izašli na izbore. Hrvatska se može mijenjati isključiv izlaskom na izbore. Ona se ne može mijenjati ni u Europskom parlamentu, već isključivo u Hrvatskom saboru.

Na moju veliku žalost 70 posto građama ponovno je odlučilo da ih ne zanima što se događa u Hrvatskoj, oni su odlučili ostati kod kuće i raditi nešto drugo. I dobili smo da 11 posto glasova svih birača je ostvarilo 8 od 11 mandat. To su omogućili isključivo oni koji nisu izašli i izvršili svoju građansku dužnost.

Građani moraju shvatiti da trebaju izaći na izbore! - naglasio je Kolakušić pa nastavio.

 - Sada kreće predsjednička kampanja na koju ću izaći - dakle, najavljujem da ću se kandidati za predsjednika Hrvatske. Ja ne mogu prihvati da je ovako mala građana izašlo na ove izbore, ali smo puno ostvarili za početak. Mi do sada nismo imali prostor u medijima i sada je vrijeme da nam date prostor, da građani čuju što im imamo reći - kazao je Kolakušić.

 

Njegova lista u nedjelju nije imala izborni stožer, a sam Kolakušić je rekao da vrijeme provodi s obitelji i da neće komentirati neočekivano dobar rezultat na euroizborima.

Cijela lista osvojila je 7,89 posto glasova birača, što u brojkama iznosi 84.765 glasova. Sam Kolakušić je dobio čak 68.883 preferencijskih glasova birača, čime je od svih kandidata ne izborima zaostao samo za kandidatkinjom Hrvatskih suverenista i dosadašnjom europarlamentarkom Ružom Tomašić.

#MISLAV KOLAKUšIć#EUIZBORI2019