StoryEditorOCM
HrvatskaĆaća sredija

Kći moćnog HDZ-ovca poznata iz afere ‘nakaze‘ kupila veliki MORH-ov stan debelo ispod cijene! Sad je turistički apartman

Piše vijesti sd
6. rujna 2024. - 08:35

Anna Dujić, kći HDZ-ova šefa Hrvatskih šuma Nediljka Dujića, kupila je četverosobni stan u Šibeniku po iznimno povoljnoj cijeni od Ministarstva obrane, a sad ga koristi kao apartman za iznajmljivanje. Stan je plaćen jednokratno, bez kredita, navodno pozajmicom od roditelja i pokojnog djeda. Kao što je poznato Anna je dospjela u fokus javnosti prije otprilike mjesec dana, kad je objavljena snimka nje i njene majke na kojoj urlaju i vrijeđaju vatrogasce i policiju.

- Nakaze jedne, nakaze, nakaze! Ćaća mi se doma guši, sve je napravija za ovu državu - vikala je mlada Anna.

Novinar 24sata imao je uvid u kupoprodajni ugovor iz ožujka 2020. između Anne Dujić i Ministarstva obrane, u kojem stoji kako Anna kupuje stan površine 90,97 kvadrata, koji se sastoji od četiri sobe, kuhinje, blagovaonice, izbe, kupaonice, nužnika, dva hodnika i lođe. Kupljen je po cijeni od tek nešto više od 76 tisuća eura. Štoviše, u ugovoru stoji i mišljenje zamjenika općinskog državnog odvjetnika kako je ugovor sukladan važećim propisima.

Ukratko, država je prodala četverosobni stan od 91 kvadrata u Dalmaciji kćeri HDZ-ova šefa Hrvatskih šuma za oko 830 eura po kvadratu. Stan je plaćen jednokratno, a u zemljišnim knjigama nema tereta, što znači da nema ni kredita. Pretvoren je u uređeni apartman s četiri zvjezdice, istaknute na tablici na pročelju zgrade, a renta se, kako nam je potvrdio Dujić, već drugu godinu.

Stan je na Šubićevcu, odnosno Meterizama. 

image
Ranko Suvar/Cropix

Na servisima za iznajmljivanje mogu se vidjeti fotografije apartmana, pišu 24 sata. Raspitali su se u MORH-u kako je došlo do ove transakcije. Objasnili su im da je u rujnu 1991. MUP dodijelio stan na čuvanje Nediljku Dujiću, tada djelatniku Policijske uprave Šibenik, i to temeljem odluke o preuzimanju praznih stanova vojnih osoba. Stan su mogli koristiti Nediljko i članovi njegove uže obitelji. I nastavili su ga koristiti 29 godina, sve dok ga nije otkupila Nediljkova kći.

Stan je bio državno vlasništvo, a 1992. godine dan je na upravljanje MORH-u. Anna Dujić je, kao članica uže obitelji i korisnica stana, podnijela zahtjev za kupnju. Spadala je pod kategoriju "ostali korisnici" iz Odluke o prodaji stanova kojima upravlja Ministarstvo obrane. Tom odlukom je propisana kupoprodajna cijena i ona mora biti tržišna.

image

Anna Dujić

Screenshot Rtl/

Novinar 24 sata razgovarao je s nekoliko lokalnih agenata za nekretnine čije se procjene donekle razlikuju, ali ugrubo procjenjuju tržišnu vrijednost takve nekretnine na toj lokaciji od 200 do 250 tisuća eura, ovisno o stanju. Kako je onda prije samo nekoliko godina vrijednost procijenjena nekoliko puta niže? Kako piše list procjenu je odradio Nino Vrcić, stalni sudski vještak za graditeljstvo i procjenitelj nekretnina. Vrciću je svojedobno šef bio upravo Nediljko Dujić. U vrijeme kad je Dujić bio gradonačelnik Skradina, Vrcić je bio u odjelu za graditeljstvo, a Vrcić je u međuvremenu napredovao do direktora Cesta Šibenik.

„Ovdje slučajnosti postaju još bizarnije. Nediljko Dujić je svojevremeno bio na čelu Nadzornog odbora Cesta Šibenik, a protiv njega je bio pokrenut postupak zbog sumnje da je utjecao na zapošljavanje supruge u istim Cestama Šibenik. Supruga je ona druga gospođa sa snimke o nakazama. Dujić je platio kaznu, tvrdio da nije utjecao na ženino zapošljavanje i odstupio iz Nadzornog odbora. Danas je Nediljkova supruga tajnica Nina Vrcića, direktora Cesta Šibenik i procjenitelja tržišne vrijednosti stana..., pišu 24 sata.

image

Supruga i kći Nediljka Dujića 

screenshot
image
Ranko Suvar/Cropix

Anna Dujić je zaposlena u državnom HEP-u, odnosno šibenskoj Elektri iako joj je školovanje na studiju u Dubrovniku platila njezina bivša tvrtka Gradski parking Šibenik. Nezadovoljna plaćom u GP-u, Anna je prešla na znatno bolje plaćen posao u Elektru.   

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:47