StoryEditorOCM
Hrvatskapodrška predsjednici

Karamarko: Što će se dogoditi ako se sve te granice zatvore?

Piše PSD.
9. listopada 2015. - 22:13
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je u petak premijeru Zoranu Milanoviću kako HDZ nakon pobjede na parlamentarnim izborima "neće imati tako djetinjasti mandat" kakav je imala SDP-ova kukuriku koalicija, dodavši da je Milanovićeva Vlada samo u posljednih desetak dana, od 28. rujna izgubila 5.100 radnih mjesta.

"Dobro je da je Milanović optimist i čak pristojan u ovoj situaciji, ali nakon HDZ-ove pobjede čini mi se da će on biti više posvećeniji svojim hobijima. Mi nećemo imati takav djetinjasti mandat kakav su oni imali", izjavio je Karamarko novinarima u Zaprešiću, upitan kako komentira Milanovićevu poruku njemu da iduće četiri godine može slobodno obavljati svoje očinske dužnosti jer će njegova (Milanovićeva)  Vlada nastaviti obavljati dužnost.

Predsjednik HDZ-a sa čelnicima Domoljubne koalicije nazočio je programskom skupu za I. izbornu jedinicu u Zaprešiću.

Upitan kako komentira Milanovićevu izjavu da njegova Vlada nije upropastila niti jednu tvrtku koju su restrukturirali, Karamarko je začuđeno upitao da li ga se zafrkava ili je Milanović to stvarno rekao.

Istaknuo je kako je Milanovićeva Vlada od 28. rujna 2015. do danas izgubila 5.100 radnih mjesta.  "To sve govori o njihovu mandatu na ovako malom uzorku", dodao je.

Na novinarsko pitanje je li se Vlada trebala s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović konzultirati prije odlaska u Mađarsku, s obzirom da im je vanjska politika zajednički posao, Predsjednik HDZ-a rekao je kako je očito da je hrvatska predsjednica riješila problem s Mađarima, a što nije mogla Milanovićeva Vlada koja je u sukobu sa svima, pa je zbog toga došlo do blokade i prekida u komunikaciji u tim odnosima.

Karamarko je istaknuo da danas u Hrvatskoj imamo samo jednu osobu koja radi na vanjskoj politici - predsjednicu Republike Grabar-Kitarović.

Upitan kako komentira današnje novinske napise da HDZ nije zadovoljan sa svojim predizbornim sloganom i traži vanjske PR stručnjake, odgovorio je kako to nije istina. "Svašta se piše i kalkulira. Mnogi koji nas ne vole i ne žele pobjedu HDZ-a žele unijeti nemir takvim pisanjem i obeshrabriti naše birače i članove. To naprosto nije istina", rekao je Karamarko.

Na pitanje kako komentira činjenicu da je Bavarska vlada objavila da više neće primati izbjeglice i je li u kontaktu s Predsjednikom bavarske vlade, odgovorio je da nije jer još nije premijer, što će biti tek za mjesec dana.

Vezano za izbjegličku i migrantsku krizu Predsjednik HDZ-a zaključio je da bi premijer Milanović trebao biti u komunikaciji s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i drugim premijerima.

"Vlada ništa ne poduzima. Što će se dogoditi ako se sve te granice zatvore, a mi benevolentno puštamo izbjeglice i otvaramo granicu i ponekad zatvaramo legalne prijelaze za gospodarstvenike. Izvanredna formula za neuspjeh", rekao je Karamarko.

SDP-ova koalicija je prevarila građane

Karamarko je rekao da je SDP-ova koalicija prevarila građane koje sada pokušava kupiti u zadnji čas ishitrenim zakonima i podjelom vaučera za struju, a umjesto da im omogući dostojan život "Hrvatska raste samo u problemima".

"Nažalost, to je samo finale četverogodišnje politike neuspjeha, obmana, partijskog podobništva i korupcije, nedosljednosti, atmosfere obračuna i pokušaja rušenja temeljnih vrijednosti moderne hrvatske države", rekao je Karamarko u Zaprešiću.

Naglasio je da aktualna vladajuća koalicija - osim što u posljednje četiri godine nije ništa učinila - sada galami, optužuje i vrijeđa.

Pri tome, kazao je, ne napadaju samo HDZ i njegovi Domoljubnu koaliciju, već i predsjednicu Republike Kolindu Grabar-Kitarović, koja je bila u Mađarskoj i strpljivim i otvorenim razgovorom uspjela je sanirati štete koju su "Milanović, Ostojić i društvo napravili proteklih dana, posvadivši nas sa svim susjedima".

Predsjednik HDZ-a istaknuo je kako se s njima slaže jedino u tome da 'nema povratka na staro', poručivši da više nema i neće biti povratka na politiku SDP-a i njegove koalicije "uništavanja i ponižavanja Hrvatske".

Toj razarajućoj politici, naglasio je Karamarko, HDZ-ova Domoljubna koalicija će uz glas većine hrvatskog naroda stati na kraj  na izborima 8. studenoga.

"Hrvatska će 9. studenoga dobiti snažnu saborsku većinu, koja će formirati odgovornu Vladu, Vladu koja neće glavinjati, nego će upravljati zemljom i ostvariti viziju njezina uspješnog razvoja", kazao je.

Milanović i ministri rugaju se HDZ-ovu programu, a nije sramota pitati savjet, nego ne željeti znati i podcjenjivati hrvatski narod


Predsjednik HDZ-a rekao je da je za mandata Milanovićeve Vlade pao standard hrvatskih građana, povećao se javni dug, deficitu, egzodus mladih obrazovanih Hrvata u razvijene zemlje Europske unije, a govorio je i o lošoj demografskoj slici Hrvatske, izbjegličkoj krizi, gašenju obrta i tvrtaka, zatvaranju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, problemima umirovljenika i blokiranih građana.

Naglasio je da je HDZ svoj program "5+ Hrvatska" izrađivao dvije godine uz pomoć stručnjaka iz Slovačke i Njemačke te ga nije, kao SDP, "sklepao u dva dana".

"Odlazeći premijer Milanović i odlazeći ministri tome se rugaju. Neka se rugaju. Mi se nismo stidjeli zatražiti savjet jer nije sramota pitati onoga koji zna i tražiti savjet – sramota je ne željeti znati i ostati u neznanju. Sramota je podcjenjivati hrvatski narod i prodavati mu rog za svijeću tzv. programom, sklepanim u dva dana", istaknuo je.

Na skupu su govorili i koordinator za I. izbornu jedinicu Željko Reiner, Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, uime branitelja general Miljenko Filipović te zamjenica Predsjednika Mladeži HDZ-a Ivana Župan.

(H)
Foto: Darko Tomaš / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. ožujak 2023 22:28