StoryEditorOCM
Hrvatskaimotski

Karamarko: Postoje indicije da smo pokradeni za pet ili šest madata, ali i to ćemo ispitati

Piše PSD.
23. siječnja 2016. - 22:52
Predsjednik HDZ-a i prvi potPredsjednik Vlade Tomislav Karamarko rekao je u subotu kako postoje indicije da su u izbornoj noći pokradeni za pet ili šest madata i najavio da će se to ispitati.

"U onoj izbornoj noći, postoje indicije da smo pokradeni za pet ili šest madata, ali i to ćemo ispitati," rekao je Karamarko u subotu navečer u govoru na obilježavanju 26. obljetnice osnutka HDZ-a u Imotskom.

Poručio je kako će se nova hrvatska Vlada boriti za gospodarski oporavak, ali i dignitet Hrvatske države te je stao u obranu novoimenovanog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića koji je izvrgnut kritikama dijela javnosti i medija zbog izjave o antifašizmu.

"Hasanbegovića gaze zbog toga što je rekao da je hrvatski narod pravu pobjedu dobio u Domovinskom ratu, on nema ništa protiv antifašizma, nego smatra da nakon Drugog svjetskog rata mi padamo u komunisitičko jugoslavensko ropstvo. Samo to je rekao i pobunili su se razni kulturnjaci, ali mi koji volimo hrvatsku domovinu nećemo se pobuniti jer to je duboka istina," rekao je Karamarko, koji je u prepunoj dvorani Kina u Imotskom dočekan burnim pljeskom, kojim je više puta popraćen i njegov iscrpni govor.

Istaknuo je kako je bio tužan u petak kada su, kako je rekao, u Saboru ljevičari blatili i vrijeđali Tihomira Oreškovića, čovjeka koji, istaknuo je, nudi svoje vještine hrvatskoj domovini.

"Ova Vlada će se boriti za hrvatski ponos ali i za materijalni prosperitet Hrvatske, za otvaranje novih radnih mjesta, investicije, a neki procesi u tom smislu su već počeli jer s premijerom Oreškoviće surađujem osam mjeseci," kazao je Karamarko. Dometnuo je kako je on osobno odustao od kandidature za premijera jer je želio sačuvati savez s Mostom radi, kako je rekao, rušenja boljševičke vlasti.

Najavio je kako će se Vlada posebice usredotočiti na oživljavanje zapuštenog hrvatskog sela jer je nelogično da uvozimo 70 posto hrane. "Postoji uvozni lobi, ali i u taj osinjak ćemo ući i nećemo dopustiti da se u Hrvatskoj bogati deset ili petnaest ljudi a da stotine tisća pati i nema od čega živjeti," poručio je Karamarko.

Istaknuo je kako se godišnje iz državnog proračuna izdvaja više od milijardu kuna za udruge i agencije poručivši kako će one morati dokazati svoju svrsihodnost i zauzetost za hrvatske interese.

Najavio je da će biti riješeno i ime, kako je rekao, najljepšeg trga u Zagrebu, koji nosi naziv po diktatoru Titi.

Govoreći o HDZ-u, ponovio je kako je stranka pet puta pobijedila na izborima u zadnje tri pol godine, te da sada u Hrvatskoj na vlasti više nisu boljševici.

"Morali smo sve te tzv. zagrebačke brežuljke osloboditi od osoba koje su blago rečeno skeptične prema hrvatskoj državi. Bivši Predsjednik Josipović se uvijek nešto isčuđavao i nalazio ustaške zmije, ali smo mi dobili predsjednicu Repubike. Nema više nijednog brežuljka u Zagrebu s institucijama vlasti, a da u njima ne stoluju hrvatski domoljubi", kazao je Karamarko.

"Mene su četiri godine sotonizirali u medijima kao da sam monstrum i kao da bacam djecu s balkona," kazao je Karamarko.

Podsjetio je kako je u jednom trenutku bio prekinuo pregovore o formiranju vlasti nakon nedavnih izbora i bio spreman da HDZ ode u oporbu jer, kako je rekao, nije mogao sjediti za istim stolom Zoranom Milanovićem koji je rekao da je Hrvatska "slučajna država."

Karamarko je za boravka u Imotskom u subotu navečer rekao da ne vjeruje u raspad Mosta nakon što je Ivan Lovrinović najavio istupanje i osnutak novog kluba zastupnika.

"Ako je točno da će s Lovrinovićem odstupiti dvije ili tri osobe, tada će Most ima 12 ljudi. Mi time ne gubimo parlamentarnu većinu i mislim da će se ona vremenom povećavati," kazao je Karamarko.

Karamarko se u subotu na večer u Imotskom sastao i sa načelnicima općina Imotske krajine.

(H)
foto: dragan matić / eph
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2023 02:38