StoryEditorOCM
Hrvatskademokratske vrijednosti

Karamarko: Lustracija? Nećemo formirati istražna tijela koja će kopati po tuđoj prošlosti

Piše PSD.
24. siječnja 2016. - 17:10
Tomislav Karamarko, prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a, objavio je u nedjelju da borba za istinu i suvremenu demokratsku državu, koja se temelji na Domovinskom ratu i srednjoeuropskoj demokratskoj tradiciji - nema alternative, naglasivši da se jedino u tom smislu može govoriti o lustraciji.

"Demokratizirat ćemo društvo. Borba za istinu i suvremenu demokratsku državu u kojoj svatko mora snositi posljedice svojeg društvenog angažmana nema alternative. Jedino u tom smislu možemo govoriti o lustraciji", objavio je Karamarko na službenom Facebooku, dodavši da nitko u Republici Hrvatskoj neće provoditi lov na ljude.

Nitko neće formirati komisije i istražna tijela koja će kopati po tuđoj prošlosti, naveo je Karamarko, pojasnivši da hrvatsko društvo "mora zauzeti jasno stajalište prema suvremenim zbivanjima".

Također je naglasio da u "suvremenoj hrvatskoj državi nemaju mjesta one vrijednosti koje su bile temelj društva prije 30. svibnja 1990." te da su vrijednosti na kojima se temelji Republika Hrvatska proizlaze iz Domovinskog rata i srednjoeuropske demokratske tradicije.

"Svojim jasnim stavom prema vrijednostima na kojima počiva hrvatska država i demokracija moramo stati na put onima kojima smetaju osobna prava i slobode, kojima smeta samostalna i suverena Republika Hrvatska i koji ne poštuju pravni poredak", naveo je Karamarko na Facebooku.

(H), FOTO: Arhiva/EPH
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. ožujak 2023 06:13