StoryEditor
Hrvatskazabrinjavajuće vijesti

Kapaciteti u ‘Fran Mihaljeviću‘ su gotovo popunjeni, među hospitaliziranima i trudnice, rodilje i jedno dijete

Piše Hina
2. prosinca 2021. - 20:53

Zamjenik ravnateljice Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Zoran Barušić izjavio je u četvrtak kako u klinici gotovo da nemaju slobodnih kreveta, gotovo svi hospitalizirani su necijepljeni, a među hospitaliziranima su i trudnice, rodilje i jedno dijete. 

"Broj bolesnika je velik, a dobne skupine su od onih najmlađih do najstarijih. Ono što pratimo cijelo vrijeme, pa tako i u ovom valu, to je izrazito velik broj onih mlađe, odnosno srednje-dobne skupine", rekao je Barušić za RTL Danas. 

Potvrdio je kako su u bolnici trenutno hospitalizirane trudnice, rodilje, ali i jedno dijete. 

U dvije intenzivne jedinice imaju 25 bolesnika, od toga ih je 11 na ECMO potpori i svi su zapravo na nekom obliku respiratorne potpore, odnosno mehaničke ventilacije, dodao je.

"Gotovo svi su necijepljeni. Samo mali broj je onaj koji je cijepljen ili mu je nepoznat cjepni status, ali to su zapravo sve praktički necijepljeni bolesnici", istaknuo je Barušić.

Naveo je kako su jučer imali jednog umrlog bolesnika. "Sve ovisi o broju onih koji su teško bolesni i kako se situacija razvija od dana do dana, ali mi taj broj bolesnih koji će umrijet ćemo vidjeti u sljedećim danima generirano zapravo iz ove cijele epidemiološke situacije koja je zapravo loša još uvijek", rekao je, uz ostalo,  Barušić. 

Dodao je kako je moguće da je prošao vrhunac četvrtoga vala.

"Još uvijek moramo osjetiti rezultate velikog broja oboljelih koji su se generirali zadnjih desetak dana, dva tjedna. Što će biti u danima koji slijede, vidjet ćemo, međutim mi smo puni u ovome trenutku, praktički nemamo slobodno mjesto i dokle god bude tako na nama će biti da ne možemo reći da je situacija imalo bolja", upozorio je  zamjenik ravnateljice Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Zoran Barušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2022 11:09