StoryEditor
Hrvatskaveliki skok

Kao da im nije dosta nevolje koje im je donio potres, na postradalom području raste i broj zaraženih koronavirusom - danas 100 pozitivnih

14. siječnja 2021. - 13:08
Razrušeni centar PetrinjeRonald Goršić/Cropix

Kao da im nije dosta nevolje koje im je donio potres, na postradalom području raste i broj zaraženih koronavirusom.

U Sisačko-moslavačkoj županiji danas je tako evidentirano 100 novooboljelih od COVID-a. Riječ je o 36 osoba iz Siska, 23 iz Petrinje, 21 iz Kutine, šest iz Popovače, četiri iz Novske, tri iz Martinske Vesi, dvije iz Gline te po jednoj osobi iz Hrvatske Kostajnice, Sunje, Lekenika, Lipovljana i Velike Ludine. Jučer su imali 36 novozaraženih.

Zagrebački Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" donirao je petrinjskom laboratoriju, kojemu je u potresu stradala medicinska oprema, prijeko potrebne mikrobiološke podloge.

"Kolegama koji rade u mikrobiološkom laboratoriju u potresu je stradala oprema koja im je nužna za svakodnevni rad. Ono što im je u ovom trenutku neophodno su mikrobiološke podloge. U dogovoru s predstavnicima Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije, Nastavni zavod donirao je 1780 komada mikrobioloških podloga", rekao je ravnatelj NZJZ "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar. Riječ je o količini dovoljnoj za mjesec dana rada.

Epidemiolozi su u srijedu na petrinjskom području počeli cijepljenje građana novim cjepivom Moderne. Kao što je poznato, zbog povećanog rizika od širenja bolesti cjelokupna prva pošiljka cjepiva Moderna, od 3.600 doza, upućena je na potresom postradala područja. Prvo je cjepivo protiv koronavirusa primilo osamdesetak pripadnika hitnih službi i osoba starije od 65 godina, a nakon Petrinjaca, cijepljenje se nastavilo u Popovači gdje su se cijepili zdravstveni djelatnici. 

Porastao broj preminulih

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 980 novih slučajeva zaraze, što je manje nego jučer. Pozitivne su i vijesti i o manjem broju hospitaliziranih (1921 pacijent na bolničkom liječenju), no zabrinjava veliki broj preminulih.

Jučer smo imaili 26 preminulih, a danas 45. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

16. siječanj 2021 13:33