StoryEditorOCM
Hrvatskakomentar: vidimo li najslabije?

Vladino ‘otkriće godine‘: kako su u Banskim dvorima saznali za probleme djece s teškoćama i njihovih roditelja; Svaka čast ‘vatrogasnim mjerama‘, ali treba nam uređeni sustav. Čemu inače svi ti državni tajnici i njihovi zamjenici?!

11. lipnja 2022. - 20:01

Razvijenost nekog društva mjeri se BDP-om, dodanom proizvodnom vrijednošću, ali svakako i po odnosu prema najugroženijim kategorijama.

Prema siromašnima, bolesnima, nemoćnima, onima s različitim vrstama teškoća zbog kojih trebaju stalnu pomoć i nadzor drugih.

Glavni likovi ove priče su očajni roditelji djece s teškoćama u razvoju, zatim Ante Babić, nedavno imenovani zamjenik državne tajnice Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, i Andrej Plenković, premijer u svom drugom mandatu. Obojica su u HDZ-u, što je ovdje bitno naglasiti jer je HDZ na vlasti i u prilici donositi zakone, mijenjati neke ustaljene prakse. Ali ovo je zapravo priča o socijalnoj (ne)osjetljivosti Hrvatske i nepostojanju sistema koji bi nas uvjerio da živimo u uistinu osjetljivom društvu, koje ima slu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:41