StoryEditor
HrvatskaDVA DANA NIČEGA

Kako su ministar i njegov savjetnik uvrijedili inteligenciju cijele Hrvatske: Kovačiću, reci tko ti koči reforme i otiđi kao čovjek

Piše Ivo Bonković
14. ožujka 2017. - 08:53

Ponedjeljak, 11 sati. Sve su kamere upaljene, cijela Hrvatska čeka obraćanje potpredsjednika Vlade Ivana Kovačića. Drama, ostavka, nove optužbe. I onda - ćorak. Ne zato što Kovačić nije podnio ostavku (ima čovjek pravo promijeniti mišljenje) nego zbog činjenice da su se svojim ponašanjem on i njegov savjetnik narugali s inteligencijom građana ove zemlje. Na koncu, narugali su se inteligenciji svojih birača.

Umjesto da objasne cijelu priču uslijedile su - isprike. Moj grijeh, moj grijeh. Pa zapravo, imaju se i zašto ispričati.

Bizarno je, za početak, što se o Kovačićevoj ostavci i nezadovoljstvu nekim ljudima u HDZ-u doznaje preko savjetnika (!) Ivice Relkovića. Kovačić je potpredsjednik Vlade (!) pa je krajnje neozbiljno, i zapravo neviđeno, da javnost o svojem "mandatu na raspolaganju" izvještava preko savjetnika koji se pretvara u glavnog igrača u cijeloj priči. Sam Kovačić, u duhu nepojavljivanja koje primjenjuje od trena sastavljanja Plenkovićeva kabineta, hrabro je ispario s radara.

Nakon što je "Slobodna" objavila Kovačićevu (ili Relkovićevu, tko će ga više znati) namjeru o ostavci, u cijeloj državi je nastala prava politička zbrka - premijer zove Kovačića, oporba udara po vlasti, Bauk odgovora potpredsjedniku Vlade, Đakiću ništa nije jasno, a potpredsjednik Vlade se sakrio u mišju rupu i ne javlja se nikome. Uzalud su kolege iz svih hrvatskih novinskih i televizijskih redakcija tražili u nedjelju Kovačića u Omišu. Od svega su mogli dobiti tek - izjavu Relkovića.
I onda je osvanuo ponedjeljak i već opisana konferencija za novinare koja to nije bila jer novinarima nije dana mogućnost postavljanja pitanja, pa su upućeni na to da čekaju famozni sastanak s Plenkovićem. Drama bez ikakva pokrića. I da, hrpa isprika.

A reforme? Pa ako gospodin Kovačić zaista misli da netko koči njegove reforme, doista bi bilo pošteno da kaže tko su ti partibrejkersi i konačno, ako nije u stanju promijeniti takvo stanje, podnese ostavku. Ako smijem dodati, hrvatski su građani umorni od ovakvog ruganja zdravom razumu od hrvatskih političara. I njihovih savjetnika, također.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2021 15:11