StoryEditor
Hrvatskanovi incident

Kako je krenulo saborski stražari morat će u teretanu: opet su iz sabornice iznosili Ivana Pernara; Evo što mu je ovaj put 'presudilo'

Piše Damjan Raknić/JL
6. studenog 2019. - 11:57

Zastupnika u Hrvatskom saboru Ivana Pernara saborska je straža u srijedu odstranila iz sabornice nakon što predsjedavajući potpredsjednik Milijan Brkić iz Hrvatske demokratske zajednice ocijenio da je Pernar istupom u kojem je komentirao smrt Nevenke Jurak remetio red na sjednici, prenosi Jutarnji list.

"Iako sam upozoravao da suđenje (u slučaju Fimi-media) predugo traje i da će se HDZ izvući, ništa se nije poduzelo", rekao je Pernar na što ga je Brkić pokušao prekinuti, no Pernar je nastavio govoriti: "Jednostavno, ne vidim drugi način da ukažem na problem toga što HDZ još uvijek odbija vratiti 24 milijuna kuna koje je uzeo iz Fimi-medije."

Brkić mu je potom na temelju Članka 239. Poslovnika Hrvatskog sabora izrekao opomenu te ga je zamolio da sjedne. Pernar, međutim, nije sjeo već je nastavio govoriti na istu temu pa mu je predsjedavajući Brkić ponovno izrekao opomenu i oduzeo riječ. Pernar niti nakon toga nije prestao govoriti već je ostao stajati.

"Neprihvatljivo je da HDZ uzme 24 milijuna kuna i da čekajući da umru svjedoci, razvlačeći suđenje, da se izvuku i da to ne vrate", rekao je Pernar nakon što mu je oduzeta riječ.

Brkić ga je tada ponovno opomenuo, no ovaj puta s posljedicom udaljivanja iz sabornice. "Molim vas da napustite dvoranu", rekao je Brkić Pernaru, što ovaj nije napravio pa ga je saborska straža odstranila iz sabornice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. rujan 2020 18:59