Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
HrvatskaGOVORITI, A NE ŠUTJETI!

Kako je Jandroković pokušao ušutkati zastupnicu koja je govorila o kiretaži: 'Predsjedniku Sabora treba pokazati snimke poroda i vađenja maternica u hrvatskim bolnicama'

Piše S. J. T.
13. listopada 2018. - 01:10

Svi znaju što je saborska zastupnica MOST-a Ivana Ninčević Lesardić rekla o svom traumatičnom iskustvu u bolnici nakon pobačaja, međutim u cijeloj toj situaciji mnogi su zaboravili na riječi predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića koji je upozorio da mu je neugodno slušajući ispovijest zastupnice.

Pazite, njemu je neugodno slušati njene riječi, a kako je tek ženi koja je imala spontani, te se ogoljela pred cijelom nacijom?!

'Kolegice Lesandrić, pa dobro nemojte sad, jednu vrlo intimnu stvar iznosite. Dovodite me u vrlo neugodnu situaciju”, rekao je predsjednik Sabora.

O svemu smo upitali za komentar nevladinu aktivisticu za ženska prava Sanju Sarnavku.

- Grozna, tipično muška, patrijarhalna reakcija. Ona govori o neprofesionalnom, čak neljudskom, odnosu prema njoj kao pacijentici u jednoj teškoj životnoj situaciji, a on baš ne bi slušao jer vagine, maternice, spontani pobačaji njemu su bljak.

Kao što mnogi ne bi da żene doje u javnosti. Ali svi bi demografsku obnovu. Da ne govorim o liječniku koji iznosi povjerljive podatke o pacijentici koje ne bi smio, čak se I ruga jer spominje kako nema lisice kojima veże pacijente.

Da sam na mjestu gospođe Lesandrić, liječnika I bolnicu bih tužila, a predsjedniku Sabora poslala nekoliko video snimki poroda, kiretaža, vađenja maternica u hrvatskim bolnicama. I sjedila kraj njega dok ih ne odgleda - kazala nam je Sarnavka. 

#GORDAN JANDROKOVIć#IVANA NINčEVIć-LESANDRIć#SANJA SARNAVKA

Izdvojeno