StoryEditor
HrvatskaVole nas u aziji

Južna Koreja uvrstila Hrvatsku među najpoželjnije destinacije svijeta!

11. svibnja 2020. - 14:35
Ivo Biočina

Južnokorejski turistički časopis SRT, kojeg izdaje istoimena željeznička kompanija Super Rapid Train, u svom svibanjskom izdaju uvrstila je Hrvatsku i otok Rab među TOP 8 destinacija svijeta.

U tekstu o otoku Rabu istaknuto je kako su u provedenoj anketi mnogi čitatelji izabrali Hrvatsku kao svoje odredište broj 1. Navodi se i kako je Hrvatska zemlja s više od tisuću otoka, među kojima je i otok Rab s iznimno očuvanim prirodnim okolišem i bogatom kulturnom baštinom, a koji se zbog svoje jedinstvene modro-zelene boje često naziva „smaragdni otok“. Kao najbolje vrijeme za posjet Rabu preporučen je period od lipnja do rujna.

- Nakon velike reportaže o Hrvatskoj u ožujskom izdanju SRT-a, ovoga puta otok Rab se našao u društvu sedam svjetskih destinacija uz Ica i Paracas u Paragvaju, Wellington u Novom Zelandu, Macao, Bettmeralp u Švicarskoj, Camino de Santiago u Španjolskoj, Havaji te Tajvan - kazao nam je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako u ovom trenutku svaka pozitivna objava u inozemnim medijima doprinosi održavanju imidža Hrvatske kao poželjne i sigurne turističke destinacije koju vrijedi posjetiti.

Inače, SRT, operator super brzog vlaka na relaciji Seoul, koji broji 10 milijuna stanovnika i Busan, koji ima 5 milijuna stanovnika mjesečno preveze 2,5 milijuna putnika.

Tekst u on line izdanju časopisa možete pogledati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. listopad 2020 02:54