StoryEditorOCM
HrvatskaANEKS ZA SINJSKI DIJAMANT

Joško Svaguša o USKOK-ovoj istrazi Vukušićevog transfera: Hajduku sam spasio milijune

Piše PSD.
19. srpnja 2015. - 16:22
USKOK u Hajduku, uzbuna u Splitu. Istražitelji USKOK-a došli su u poljudske kancelarije, a kao predmet njihovog interesa je transfer Ante Vukušića prije tri godine u “Pescaru” u visini od 2,5 milijuna eura. Jedan od onih kojima se u dijelu medija imputira da je napravio nešto nezakonito prilikom zaključenja dodatka ugovora o profesionalnom igranju za Vukušića, kako bi mu bio produžen osnovni ugovor s Hajdukom, je i Joško Svaguša, tadašnji predsjednik Hajduka.

- Tim aneksom Vukušiću je samo produžen osnovni ugovor s Hajdukom i ugovoren postotak od budućeg transfera. Ističem da je taj posao potpuno pravno čist, te kategorički demantiram da u njemu ima bilo kakvih nepravilnosti, nezakonitosti ili elemenata nekog kaznenog djela - rekao nam je Joško Svaguša.

Bivši predsjednik “majstora s mora” ističe da je u cijelom postupku poštovana zakonska procedura.

- Dodatak ugovora je zaključen nakon tvrdih pregovora s Vukušićem uz suglasnost Nadzornog odbora i većinskog vlasnika kluba. Da to nije učinjeno, Vukušić bi, kojemu je tada zbog dobrih igara i velikog broja golova znatno porasla tržišna cijena, ušao u zadnju godinu ugovora. Sukladno tome bi, zbog kašnjenja kluba u ispunjavanju financijskih obveza prema njemu, putem Arbitraže dobio raskid ugovora i bez obeštećenja napustio klub ili bi po isteku osnovnog ugovora napustio klub, također bez ikakvog obeštećenja. Sličan slučaj je bio i s Marinom Tomasovim, kada je on na Arbitraži raskinuo ugovor s Hajdukom i napustio klub bez obeštećenja. Da nam se to ne bi dogodilo i u slučaju Vukušić, s njime smo potpisali dodatak ugovoru - kazuje Svaguša.

Bivši predsjednik Hajduka tvrdi - da njegova uprava nije potpisala aneks ugovora s Vukušićem, ni njegovi nasljednici ne bi ostvarili Vukušićev transfer u “Pescaru”.

- Da se klubu dogodila situacija kao i s Tomasovim, Hajduk zasigurno ne bi u mandatu kasnije Uprave napravio jedan od najvećih transfera u povijesti kluba i spasio klub od mogućeg stečaja, već bi klub prošao “lišo bez punta”, kao i u slučaju Tomasova. Našim aneksom ugovora spasili smo Hajduk od stečaja - kazuje Joško Svaguša.

U aneksu ugovora je također ugovorena stavka raspodjele novca od transfera. Omjer dijeljenja bio je 70 naprama 30 posto u korist Hajduka.

- Moram istaknuti da smo ugovorom definirali i povrat uloženog novca koji je klub uložio u razvoj, nogometno školovanje i kompletni proces razvoja Ante Vukušića. Tako, hipotetički, recimo da je Vukušić prodan za neki iznos, od tog iznosa bi se prvo klub namirio s onoliko sredstava koliko je uložio u Vukušića, a tek se potom ostatak novca dijelio u omjeru 70:30 posto u korist kluba. Ujedno, zaključujem da je s još šest igrača, koji su bili u istoj situaciji kao i Vukušić, u to vrijeme potpisan isti aneks ugovora i da smo Hajduku tim aneksima ugovora spasili nemala novčana sredstva - zaključuje Joško Svaguša.

Ivica MarkovićŽelite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 17:34