StoryEditor
Hrvatskatužba za klevetu

Josić se ispričao Milanovićevom ocu, ali mirenje je propalo: 'Zbog njego sam morao ići psihijatru'

Piše PSD.
15. listopada 2015. - 09:44
Nakon propalog pokušaja mirenja, a u povodu tužbe za klevetu koju je Stipe Milanović, otac premijera Zorana Milanovića, podnio protiv predsjednika Stožera za obranu Vukovara Tomislava Josića, pred sutkinjom Općinskog kaznenog suda u Zagrebu svjedočila su oba sudionika tužbe.

Povod tužbe je Josićevo gostovanje na HTV-u lani u svibnju kada je za Milanovića rekao: “Bio je veleposlanik u Parizu kad je ubijen Bruno Bušić, ali da o tome ništa nije znao. To je kao da pitate Vukovarce koji su bili u ratu u Vukovaru, a da poslije neće pokazati gdje su grobovi pobijenih”. A govoreći na temu Udbe i lustracije, Josić je prokomentirao “kakav otac, takav sin”.

Optuženi je priznao grijeh i ispričao se, no Milanoviću to nije dovoljno - traži za Josića najstrožu novčanu kaznu, ali i da se o njegovu trošku objavi presuda u HTV-ovoj emisiji “Nedjeljom u 2” u kojoj je i oklevetan.

- Povjerovao sam prijateljima, a nisam provjerio informaciju. Ispričavam se i sada jer sam rekao nešto što nisam treba - svjedočio je Josić. Stipe Milanović se, pak, prisjetio agonije koju je prošao nakon Josićeva nastupa kod Stankovića.

- Nakon te nedjelje uslijedili su dani puni provokacija. I u bolnici sam bio stigmatiziran. Gledalo me se s prijezirom. Išao sam i psihijatru - rekao je Milanović.

H.K. JAKUBIN / JL
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. kolovoz 2022 12:23