StoryEditorOCM
Hrvatska‘Ostaje bez zraka...‘

Još jedno dramatično iskustvo: Roditelji sami morali voziti u bolnicu 8-mjesečnoga dječaka koji se gušio, a poslije dobili omotnicu koja ih je šokirala

Piše PSD
12. kolovoza 2022. - 17:41
Jedina ekipa Hitne pomoći u Garešnici bila je na drugoj intervenciji pa su roditelji sami morali voziti dijete u Pakrac (ilustracija)Duje Klarić/Cropix

Vezano za tragični slučaj novinara Vladimira Matijanića ovih je dana cijeli zdravstveni sustav zasluženo u kritičkome fokusu, pa i Hitna pomoć. Pacijenti iznose svoja šokantna i dramatična iskustva, a u tom smislu indikativna je priča iz Garešnice.

Tin, osmomjesečni sin Kristine Škrobot, 10. lipnja u popodnevnim satima iz potpuno nepoznatih razloga prestao je disati. Muž je sina iznio iz kuće, a Kristina je nazvala Hitnu.

– Gledala sam kako ostaje bez zraka. Bio je ukočen, otvorenih očiju. Što god sam pokušala, nije dolazio k sebi. To je trajalo oko minute. Dijete je došlo k sebi, mljackao je i pomislili smo da ima nešto u usnoj šupljini, no ipak smo krenuli prema najbližoj hitnoj, u Garešnicu, ispričala je majka za Bjelovarac.hr.

Na putu je dijete ponovno presta...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 13:53