StoryEditor
HrvatskaNE ZNA SE UZROK

Još jedna nesreća na eskurziji u Pragu: učenica hitno operirana, dobila je nešto nalik moždanom udaru

Piše PSD
5. rujna 2017. - 17:10
transplantacija_jetre20-130

Za 17-godišnju Iločanku, učenicu Medicinske škole u Osijeku, maturalno putovanje u Prag, glavni grad Češke, neće ostati u lijepoj uspomeni. Kako je potvrdila njezina majka Blaženka Bošnjak, djevojka je dobila nešto nalik na moždani udar, no o čemu se točno radi ni sami roditelji nisu nam mogli točno potvrditi, piše Glas Slavonije.

- Rečeno nam je da joj je pukla žilica u glavi i morala je biti operirana, a njezino stanje bilo je vrlo slično moždanom udaru. Dobra je vijest što se nakon operacije oporavlja dobro i prema liječničkim prognozama, trebala bi stati na noge za nekih tjedan dana, a čim prohoda, treba se vratiti u Hrvatsku. Također je liječnik rekao da bi se za mjesec dana mogla i vratiti u školu. Dobar je znak da i nakon operacije sve protječe u redu, naša kći je svjesna svega i sve zna. Vjerujemo da će biti sve u redu i dalje - ispričala je telefonski majka koja je odmah otišla u Prag i ondje svakodnevno posjećuje kćer koja se još nalazi u bolnici.

Dodala je i da njezina kći nikada prije nije imala sličnih zdravstvenih poteškoća i ostaje nejasno što je prouzročilo to stanje, inače vrlo rijetko u adolescentskoj dobi.

Bila je sreća u nesreći što je maturantica bila u društvu u kritičnom trenutku, a majka kaže da je, uz prijatelje, i njezina razrednica bila neprestano uz nju. I u Medicinskoj školi, gdje su njezini školski prijatelji krenuli u ponedjeljak s nastavom, doznaje se da je riječ o zdravstvenom stanju koje nipošto nije izazvano kakvim neprimjerenim ponašanjem ili slično.

- Učenica je zbrinuta i dobro se oporavlja. Ostali maturanti koji su bili ondje na maturalnom putovanju sretno su se vratili i krenuli s prvim danom nastave - potvrdila je Renata Gal, ravnateljica Medicinske škole Osijek.

Kako se doznaje od majke, prema proceduri, njezina bi kći kroz tjedan dana trebala doći u Hrvatsku, i to vozilom tamošnje Hitne pomoći, prenosi Glas Slavonije.

#PRAG#MOŽDANI UDAR#NESREĆA NA ESKURZIJI#OPERACIJA GLAVE

Izdvojeno

04. srpanj 2020 19:30