StoryEditorOCM
Hrvatskapogoršanje na vidiku

Još dva dana prženja, a onda promjena: kolovoz će početi nestabilno, za vikend pripremite kišobrane!

Piše vijesti sd
30. srpnja 2024. - 09:13

Kako se budemo kretali prema kraju tjedna - vrijeme će biti nestabilnije s pljuskovima.

Danas će i dalje biti pretežno vedro u većem dijelu zemlje i iznimno vruće, u srijedu se očekuje slabljenje vjetra i dalje sunčano, a onda od četvrtka postupno nestabilnije vrijeme.

Danas se puhati slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu umjerena do jaka bura, lokalno s olujnim udarima zbog čega je na snazi meteoalarm za sve obalne regije. Bura će poslijepodne slabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, ponegdje i jugozapadnjak, prognozira Državni hidrometeorološki zavod. U utorak i srijedu na području splitske i dubrovačke regije i dalje je velika opasnost od toplinskog vala. Očekuju se najviše temperature od 27 do 31, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 31 i 35 °C.

image
Josip Moler/Cropix
image
Damjan Tadic/Cropix

Promjena u četvrtak

Kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom tijekom četvrtka izgledni su na sjevernom Jadranu i u zapadnoj unutrašnjosti. Pripremite kišobrane u petak jer su mogući izraženiji te obilniji pljuskovi s grmljavinom, posebno na sjevernom Jadranu i diljem unutrašnjosti.

Za vikend, kad mnogi kreću na godišnji vrijeme im neće biti baš naklonjeno. Noć na subotu donosi jače pogoršanje, lokalno obilnije oborine. Kiše i pljuskovi tijekom subote izgledni su i južnije duž obale. Posvuda svježije, osobito na kontinentu.

Nedjelja malo stabilnija, rjeđi će biti kiša i pljuskovi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 23:46