StoryEditor
Hrvatskaopet težak dan

Još devet osoba zaraženo koronavirusom u Šibensko-kninskoj županiji, svi novooboljeli  vezani za kninsku bolnicu

Piše Krešimir Gulin/Šibenski.hr
14. travnja 2020. - 14:09

Utorak je opet bio loš dan što se tiče broja novooboljelih od koroanvirusa na području Šibensko-kninske županije. Kako se doznaje u županijskom Stožeru civilne zaštite registrirano je još devet osoba s područja Šibensko-kninske županije koji su pozitivni na virus SARS-CoV-2.

Tako je u utorak izjednačen negativni rekord od prije nekoliko dana, kada je također bilo devet novooboljelij što je najveći dnevni porast na području Šibensko- kninske županije u jednom danu.

Prema riječima Gorana Pauka, načelnika Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske županije, sve osobe kod kojih je koronavirus registriran u utorak vezane su uz kninsku bolnicu:

- Među devet pozitivnih osoba, tri osobe su djelatnici kninske bolnice, dvije osobe su pacijenti kninske bolnice a ostali su kontakti sa zaraženim osobama. Od ukupno devet oboljelih, četiri osobe su s područja Grada Knina, tri s područja Općine Biskupija, jedna s područja Grada Drniša i jedna s područja Općine Ervenik- kazao je Pauk

Prema podacima županijskog Stožera,  na našem području trenutačno je ukupno 77 oboljelih osoba od COVID-19.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 14 osoba, ili jedna više nego u ponedjeljak. Stabilna je brojka pacijenata na mehaničkom ventiliranju. Ili, jedna osoba je na respiratoru u šibenskoj bolnici, a dva pacijenta su i dalje na respiratoru u KBC-u Split.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 534 osobe, od čega je 332 osobe kontakt s oboljelim od COVID-19.

Kako se doznaje u policiji, u zadnja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije.

- Apeliramo na građane da se i dalje pridržavaju svih mjera i uputa zdravstvene zaštite. Ostanimo u svojim kućama, održavajmo higijenu i poštujmo socijalnu distancu- poručio je šibensko-kninski župan i načelnik Stožera civilne zaštite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. siječanj 2022 17:22