StoryEditor
Hrvatskauzvratio na optužbe

Jolly progovorio o odnosima s ministricom Žalac: Poznajem je dvije-tri godine, ali nikada je nisam vidio; Tvrdi da mercedes u njenom dvorištu nije zahvalnica za posao s autobusima u Splitu

20. ožujka 2019. - 17:55
IMG_8698

- Automobil je u vlasništvu naše rent-a-car agencije i ministrica Gabrijela Žalac nema ama baš ništa s njim – kazao je na konferenciji za novinare što ju je specijalnio u srijedu poslijepodne u svom auto-salonu u Dugopolju sazvao Josip Stojanović, vlasnik ' Jollyja'.

- Da je ministrica kupila automobil ovdje, sigurno bi to znao. Ja do maloprije nisam niti znao tko je uzeo auto u najam. Gospođa Vinka Ivanković je vjerojatno mama Gabrijele Žalac – naveo je Stojanović.

Ministrica Žalac novinarima poručila kako o njoj iznose laži: Mogao je biti parkiran auto od mojeg susjeda, jedini moj grijeh je što mi je istekla vozačka dozvola! 

- Ja ne znam kada je ugovor potpisan. Mi imamo milijun ugovora. Ja za svakoga kupca dobijem dnevni izvještaj, ali nju, ministricu nikada nisam vidio. Ja ne bježim od toga da je poznajem, pa ja znam milijun ljudi, ali ona s konkretnim slučajem nema nikakve veze – ponovio je još jednom Stojanović.

Još prije konferencije novinarima je kazao kako se čuo s Gabrijelom Žalac i da mu je ona dozvolila da im pokaže ugovor, ali ne i da im ga da u ruke. To je vlasnik Jollyja pravdao zaštitom osobnih podataka.

Tko su roditelji Gabrijele Žalac, koji navodno unajmljuju luksuzni Mercedes: probitačna majka vodila je jedan od najduljih stečajeva u Slavoniji, zaradila je vrtoglavu cifru

- Ja ministricu znam dvije-tri godine. Dok nije došla u Vladu, nisam je poznavao – pojasnio je njihov odnos.

Tvrdi da u konkretnom slučaju s njezinom majkom nije bilo nikakvog popusta.

- Nitko ovdje ne dobija popust van onoga što predviđa Mercedes. Da mi ih ćaća proizvodi na Miljevcima, možda bi bilo drugačije – poručio je.

'To je Mercedes mojih roditelja, ne znam zašto se digla tolika prašina': ministrica Žalac pokušala objasniti od kuda luksuzno vozilo u njezinom dvorištu, pa se malo zapetljaja u objašnjenju...

Za sam ugovor još je dodao da je tipizirani i da se ovisno o razini opreme cijena najma za iste može kretati od 500 do 1500 eura.

- To vam na kraju manje-više 5 do 10 posto dođe kao kupnja na leasing. Ovo nije pravi rent-a-car, već mi kupcima dajemo mogućnost da isprobaju auto i ako im se svidi i odgovara im, da ga na koncu kupe – objesnio je Stojanović.

Također je istakao da nema nikakav specijalan odnos s HDZ-om i Vladom.

- Nedavno mi je u hotelu odsjeo predsjednik Sabora, dok premijer dođe svake godine za Oluju. Baš sam mu lani rekao da manje gleda portale jer radi dobar posao – kazao je još Stojanović.

Poznati dalmatinski poduzetnik postao je vlasnik najskupljeg mercedesa ikad! Ova zvijer košta kao dvadeset luksuznih stanova

Za odnos s ministrom Zdravkom Marićem rekao je kako je prijateljski i da datira odavno, i to preko košarke.

- Kada je završio na mojim leđima u Rusiji, bilo je to spontano, u euforiji. A znate da mi njegovo Ministarstvo još nije vratilo 2,3 milijuna kuna poreza koji smo prvo platili, a onda tražili nazad jer je kupac odustao na koncu od naše nekretnine. Jedan poznanik me baš nedavno molio da mu nešto pomognem kod ministra, a ja sam mu rekao da ne mogu pomoći ni sebi, a kamo li njemu – naveo je za njihov odnos.

Za moćni mercedes vrijedan više od dva milijuna eura vodio se neviđen 'rat': Jolly je 'zvijer' ispred nosa maznuo vlasniku Rijeke, a svakih pet tisuća kilometara morat će u servis!

- Ja se družim s pravim ljudima. Nikada od prijatelja ne bježim. Pa i jedan čovjek iz USKOK-a me pitao kako to – otvorio je dušu šibenski poduzetnik.

Čini se kako su ga najviše pogodile optužbe SDP-ovca Marasa o pogodovanju Žalčeve za jedan kredit u HBOR-u.

Stojanović je to demantirao, navevši kako su sredstva čak i vratili jer su bila povoljnija kod komercijalnih banaka, pa će zato, kako je rekao, bivšeg ministra i tužiti.

Također je demantirao da je mercedes u dvorištu Žalčeve zahvalnica za posao s autobusima u Splitu.

- Vi novinari ste mogli vidjeti da sam bio na potpisivanju ugovora, ali znate da mi nisu dali govoriti?! Želio sam objasniti što Split dobija s našim vozilima, kolike su uštede i slično – pojadao se Stojanović i ponudio Vladi da joj šest mjeseci besplatno ustupi svoja vozila i uvjeri se sama u uštede.

- Samo kod nas važi da mercedes voze lopovi i kriminalci. Ima li kod nas mafije, to neznam. Ali otiđite u London ili drugdje, vidjet ćete da ga tamo voze samo uspješni ljudi.

Ili, ako ste pratili ovo oko posljednih napada na Novom Zelandu i ranije u Turskoj, mogli ste vidjeti čija su saniteska vozila. Kod nas se sve kupuje osim mercedesa. I čovjeku koji nije bolestan u takvim vozila bi otpale kosti – komentirao je Josip Stojanović u već pomalo opuštenoj atmosferi.

Izdvojeno

13. srpanj 2020 11:03