StoryEditor
HrvatskaPREBROJAVANJE

Jesu li prosvjetari počeli odustajati?! Ministarstvo objavilo nove podatke: 62 škole redovno rade, 413 ih djelomično radi, a 604 uopće ne održava nastavu i do sada su izgubile 15 nastavnih dana

Piše Ana Franić
29. studenog 2019. - 21:33

Ministarstvo znanosti i obrazovanja izradilo je pregled stanja na današnji dan za 15 dana izgubljene nastave. Ističu kako pregled stanja nije uputa školama, nego informacija za javnost jer se u javnom prostoru pojavljuje sve veći broj neprovjerenih informacija i nagađanja.

Kao što smo i do sada pisali, nisu sve škole u istim situacijama jer se u nekim djelomično i održavala nastava tako da će oni imati manje za nadoknadu. 

- Prema jučerašnjim podacima 34 osnovne i 28 srednjih škola u potpunosti održavaju nastavu.

Djelomično nastavu održava 274 osnovnih i 139 srednjih škola koje u tom slučaju ne moraju nadoknađivati nastavne dane, već samo izgubljene nastavne sate.

Prema jučerašnjim podacima 441 OŠ i 163 SŠ uopće ne održavaju nastavu, a nemamo podatke o eventualnoj nadoknadi nastave, poslali su iz Ministarstva.

Prema zakonskoj regulativi, navedene škole koje za vrijeme štrajka nisu uopće održavale nastavu morat će nadoknaditi na današnji dan najviše 15 nastavnih dana.

Prema informacijama Ministarstva dio škola je do sada nadoknadio određeni broj dana radom subotom ili nenastavnim danima.

Kako su još istaknuli u MZO, svaka škola će nakon okončanja štrajka, ovisno o njihovoj specifičnoj situaciji, moći autonomno odlučiti na koji način će ispuniti zakonsku obvezu o 175 nastavnih dana, odnosno 160 nastavnih dana za maturante, odnosno odlučiti hoće li dio nastavnih dana odraditi subotama prema ranije poslanoj uputi.

Ministarstvo skrojilo novi školski kalendar za škole u štrajku: Kraći zimski praznici, proljetnih gotovo i neće biti, a nastavna godina do kraja lipnja!; Imaju rješenje i za maturante

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

01. ožujak 2021 07:18