StoryEditorOCM
Hrvatskalijep kraj godine

Jedan hrvatski grad svoje će umirovljenike nagraditi božićnicom do čak četiri tisuće kuna, evo koje uvjete moraju zadovoljiti

Piše PSD
15. studenog 2021. - 23:40

Neki od umaških mirovljenika kraj godine će dočekati s najvećom božićnicom u zemlji. Potporu mogu dobiti svi umirovljenici koji na području grada Umaga imaju prijavljeno prebivalište u neprekidnom trajanju od barem pet godina, a kojima je mirovina jedini izvor osobnih prihoda. 

Očekivano, moramo ispuniti i uvjet o visini mjesečnih prihoda. Do božićnice će samo samci čiji ukupni mjesečni prihodi iznose 2000 kuna odnosno umirovljenička zajednica čiji ukupni mjesečni prihodi iznose do 4000 kuna. U svojem vlasništvu ne smiju imati kuću, sta ili drugu nekretninu koja im ne služi za podmirenje osnovnih stambenih potreba. 

Božićnice se kreću od 1.000 do čak 4.000 kuna. Za umirovljenike čija je mjesečna mirovina do 1.000 kuna, gradska potpora iznosi 4.000 kuna. Onima do 1.500 kuna, božićnica će iznositi 2.500 kuna, a 1.000 kuna ide za umirovljenike čija je mirovina do 2.000 kuna, piše mirovina.hr. 

- Naši su nam umirovljenici mnogo toga ostavili u nasljeđe, a na nama je da uzvratimo zahvalnošću i brigom. Vaš i naš grad, grad u koji ste uložili godine truda i ljubavi, je grad koji želi pružiti najbolje i najviše svojim građanima starije dobi. Zadatak zajednice je osigurati dostojno starenje i aktivno sudjelovanje u društvu, kako bi se našim umirovljenicima, kroz podršku, barem u malom dijelu odužili za sve što su učinili za razvoj našeg društva,  rekao je gradonačelnik Vili Bassanese.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 00:51