StoryEditor
HrvatskaHollywoodska podrška

Jane Fonda podržala platformu ‘Možemo!‘: Hrvatska prvi put u povijesti može imati zeleno-lijevu koaliciju u parlamentu i glasati za feministkinje!

Piše PSD
29. lipnja 2020. - 11:09
Angela Weiss/AFP

Političku platformu Možemo! podržala je na nadolazećim parlamentarnim izborima i hollywoodska glumica Jane Fonda. U snimci koju su objavili i na Facebook stranici Možemo - politička platforma, poručuje:

"Hrvatska prvi put u povijesti može imati zeleno-lijevu koaliciju u parlamentu, imati ljude koji su se kao aktivisti dokazali u borbi za javni interes i ljudska oprava. Žene, manjine, LGBTQ osobe, migrantske zajednice - svi bi bili zastupljeni. Prvi put Hrvatska može glasati za feministkinje. Naprijed Rada! Volim Radu! Glasujte za listu broj 3!".

Svoje su oduševljenje zbog njenog angažmana istaknuli i iz Možemo!.

"Jako smo sretni što nas je podržala i američka glumica i dobitnica dva Oscara Jane Fonda! Osim glume, poznata je i kao aktivistkinja za prava manjina i zaštitu okoliša, a protiv ratova, nasilja nad ženama i rasizma.

"Hrvatska po prvi put u parlamentu može imati zeleno-lijevu koaliciju, ljude koji su se kao aktivisti dokazali u borbi za javni interes i ljudska prava. Glasajte za listu broj 3!", pohvalili su se na Facebook stranici.

Platformu Možemo! čine Nova ljevica, Radnička fronta, ORAH, Zagreb je naš i Za Grad, a na predstojećim parlamentarnim izborima nalazit će se na listi pod rednim brojem 3. Nositeljica liste u 10. izbornoj jedinici je Tamara Visković, a tu su i Đuro Capor, Dragan Markovina i Tamara Govorko.

Rada Borić iz Nove ljevice nosi listu u sedmoj izbornoj jedinici, a u istoj jedinici na listi su i pjevač Hladnog Piva Mile Kekin i njegova supruga Ivana. U prvoj izbornoj jedinici nositelj je Tomislav Tomašević, u drugoj glumac Vilim Matula, u osmoj Katarina Peović iz Radničke fronte, a u 11. redatelj Mario Kovač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. rujan 2020 20:21