Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Hrvatskaa što kažu u hdz-u?

Jandroković o sastanku Milanovića i branitelja: Velika je šteta da se susret nije dogodio davno prije

Piše PSD.
1. lipnja 2015. - 17:29
Član Predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković izrazio je u ponedjeljak zadovoljstvo zbog sastanka predstavnika branitelja prosvjednika iz Savske i premijera Zorana Milanovića naglasivši kako je šteta što sastanak nije održan puno ranije te ocjenivši kako je iz sadržaja razgovora potpuno jasno da je on bio nužan.

"U ime HDZ-a mogu izraziti zadovoljstvo današnjim sastankom i početkom razgovora. Iz sadržaja tog razgovora potpuno je jasno da je on bio nužan i velika je šteta da se on nije dogodio davno prije", izjavio je Jandroković novinarima ispred središnice HDZ-a.

Predstavnici branitelja, po njegovim su riječima, vrlo dobro artikulirali svoje stavove, zahtjeve, potrebe pa i frustracije. "Očito je da se samo kroz dijalog s predstavnicima državnih institucija ti problemi i ta otvorena pitanja mogu riješiti", ustvrdio je Jandroković.

Posebno je važno, kaže Jandroković, to što je tijekom sastanka predsjednik vlade kazao kako branitelji nisu politikanti niti da tu ima stranačke politike.

"Dakle demantirao je sam sebe, demantirao je prvu potpredsjednicu gospođu Pusić, gospodina Stazića, Peđu Grbina, ministra Matića, sve one koji su u zadnjih nekoliko dana neprimjereno, vrlo agresivno i grubo optuživali HDZ da stoji iza prosvjeda.

Dakle danas je izravno predsjednik vlade demantirao sve to i ustvari potvrdio da HDZ nema nikakve veze s tim prosvjedom", rekao je Jandroković.

Na pitanje očekuje li HDZ da se prosvjed u Savskoj okonča i da se šator makne Jandroković je uzvratio: "Vidjeli smo u ovih zadnjih nekoliko dana koliko je tu bilo emocija.

U interesu svih nas, svih građana RH je da se ta situacija riješi na obostrano zadovoljstvo, odnosno na zadovoljstvo svih građana RH".

Predstavnici branitelja, mišljenja je Jandroković, danas su postupili vrlo odgovorno. "Nisu došli ni sa kakvim ultimatumima i ovo je bio početak razgovora i dijaloga te se nadam se da će se sve dobro završiti na zadovoljstvo svih nas", poručio je.

Ponovio je i kako je HDZ oduvijek govorio da podržava opravdane zahtjeve hrvatskih branitelja. "Svatko onaj tko je danas slušao što su iznosili predstavnici branitelja, pogotovo gospodin Glogoški i svatko tko je dobronamjeran shvaća da je zaista do tog razgovora trebalo doći i shvaća da su njihovi zahtjevi opravdani. Međutim ponavljali smo i da ne stojimo iza tih prosvjeda", rekao je Jandroković.

(H); FOTO: Arhiva/CROPIX
#GORDANJANDROKOVIć#PROSVJEDBRANITELJA#BRANITELJI

Izdvojeno