StoryEditor
HrvatskaVruće teme

Jadranka Kosor ‘oplela‘ po Stožeru i HNB-u: ‘Capak govori jedno, Božinović drugo. To je politički košmar... Afera s kovanicom je skandalozna‘

Piše PSD
8. veljače 2022. - 14:09

Bivša premijerka Jadranka Kosor bila je gošća N1 Studija uživo. Kaže kako afera s kovanicom eura postaje tipična hrvatska priča.

“Količina tih tipičnih hrvatskih priča od koruptivnih priča do priča o nepotizmu i korupciji se toliko gomilaju da jedna preplavljuje drugu i da za dva dana zaboravljamo ono što je bilo prije toga… Jučer gospodin Capak govori jedno, a nakon toga šef Stožera govori drugo. Radi se o jednoj vrsti političkog košmara”, tvrdi.

Smatra da je afera s kovanicom – skandalozna.

“U svakoj drugoj državi sramota s izborom eura bi završila ostavkama. U Hrvatskoj će se ta priča zamutiti u tom loncu kojem svjedočimo. Mene jako zanima kako će HNB izaći iz te sramote.

Za tu sramotu nisu odgovorni samo oni koji su plagirali. Svaka druga odluka osim poništavanja natječaja i raspisivanja novog u kojem će se dati šansa dizajnerima ne bi bila dobra. Radi se o jednom nemaru, indolenciji i nekoj vrsti bezobraznog ignoriranja države”, rekla je.

Govoreći o rejtingu HDZ i činjenici da se na HDZ te afere ‘ne lijepe’ što je rekao Žarko Puhovski, Kosor je rekla da se ne bi složila da se ne lijepe. Naglasila je da HDZ nije sam u donošenju odluka.

“On ima partnere koji drže tu Vladu i koji načelno nešto reagiraju na nekoj razini. Poput gospodina Čačića koji se žesti, koji se ljuti i koji daje ministru rok, ali zapravo stvarno ništa drugo ne poduzima”, govori.

Osvrnula se i na izjave Damira Vanđelića koji je gostovao u nedjelju u Točki na tjedan.

“Ja mislim da je gospodin Vanđelić samo propustio reći da je drugačije bilo u vrijeme kad sam ja bila predsjednica Vlade. Upravo je Štern govorio o tome kako je bilo u vrijeme dok sam ja vodila Vladu. Što se tiče toga kako Vanđelić o tome govori, netko tko je bio u Nadzornom odboru i nije se slagao s time što mora nadzirati, onda je trebao prestati nadzirati”, kazala je Kosor.

Ističe da je za sve što se govori, pogotovo u političkom prostoru, nužno podnijeti barem jedan dokaz.

“Vanđelić je trenutno neki freelancer. Dugo se govori o tome ima li političkih ambicija, ali to predugo traje u nekom smislu nedorečenosti i nećkanja. Politici u Hrvatskoj nedostaje hrabrih ljudi, oni koji su spremni ići u borbu za vlast”, rekla je za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2022 14:11