StoryEditorOCM
Hrvatskasusreli se 2004.

Jadranka Kosor o susretu s članovima obitelji Zec: Dušan i Gordana tog su dana bili u Zagrebu, ali nisu željeli posjetiti obiteljsku kuću. Došli su prilično suzdržani, o ubojstvu nisu govorili...

10. prosinca 2021. - 15:15
Bilo mi je divno vidjeti, a to sam im tada i rekla, da ne osjećaju ni trunku mržnje ni ogorčenosti prema bilo kome, prisjetila se KosorDragan Matić/Cropix

Da je sve ostalo na riječima predsjednika Republike Zorana Milanovića, Hrvatska bi se danas crvenjela od stida. Ali, srećom, nije. U slučaju hladnokrvnog ubojstva 12-godišnje Aleksandre Zec, njezine Marije i oca Mihajla Zeca, stvar je 2004. spasila HDZ-ova Vlada Ive Sanadera.

Donijeli su oduku da se preživjelima iz likvidacije koju su "merčepovci" počinili u prosincu 1991. godine – Aleksandrinu bratu Dušanu i sestri Gordani – isplati jednokratna novčana potpora u iznosu od milijun i pol kuna.

Jadranka Kosor u to je vrijeme bila potpredsjednica Vlade zadužena za društvene djelatnosti i ljudska prava, i s tadašnjim je premijerom razgovarala o tome kako riješiti situaciju obitelji Zec, koja je, preko svojeg odvjetnika Ante Nobila, od Hrvatske tih dana zatražila odštetu.

– ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:44