Hrvatskakompromis

Izvor iz HNS-a tvrdi: Premijer je pristao odreći se Glunčića, voditelj kurikularne reforme bit će netko drugi

Piše PSD
8. travanj 2018. - 12:04
Matko Glunčićmatko_gluncic03-100816

Što je dogovoreno između premijera Andreja Plenkovića i šefa HNS-a Ivana Vrdoljaka na noćnom sastanku u Banskim dvorima i kako će se riješiti kriza između premijera i ministrice obrazovanja Blaženke Divjak, odnosno kriza unutar koalicije HDZ - HNS jer HNS ne pristaje na imenovanje Matka Glunčića šefom Ekspertne radne skupine za kurikul – i dalje je nepoznanica, piše Večernji list.

– Koalicija je stabilna, to ste čuli i od gospodina Vrdoljaka. Mislim da ćemo pronaći rješenje koje će biti najbolje – poručio je jučer premijer Plenković i tako ponovio isto što je nakon sastanka u petak navečer kazao i Vrdoljak.

Međutim, točno rješenje i dalje se krije. U HNS-u je, kao i u HDZ-u, na snazi šutnja prema medijima i informacije doslovce cure na kapaljku.

Prema jednoj neslužbenoj verziji, dogovoren je kompromis, odnosno da Matko Glunčić u konačnici neće biti na čelu ERS-a, a da će obje strane to nekako prikazati kao reteriranje u korist obrazovanja i nastavka obrazovne reforme.

– Premijer je pristao odreći se Glunčića, a HNS je pristao da umjesto Glunčića na čelo ERS-a dođe bilo tko drugi. A taj bilo tko drugi bit će isključivo izbor HDZ-a, odnosno premijera Plenkovića. Na taj način svi su malo popustili – kaže izvor Večernjeg lista iz HNS-a.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE OVDJE

#KURIKULARNA REFORMA#MATKO GLUNčIć