StoryEditor

Izbio požar na području Imotskog, ozlijeđen vatrogasac

Piše PSD.
28. kolovoza 2008. - 17:10

Veliki šumski požar na brdu Šeminovac kod Krivodola u općini Podbablje opustošio je više od 30 hektara guste borove šume. Na gotovo nepristupačnom terenu požar je buknuo u noći sa srijede na četvrtak.

Gasili su ga pripadnici Javne vatrogasne postrojbe iz Imotskog cijelu noć. Uspjeli su obraniti zaseoke Crnogorci i Ćujići, a požar se proširio na zapadni dio brda.

U tijeku noći ozbiljnije je ozlijeđen i Vinko Brečić vatrogasac JVP Imotski, koji je noseći vodu na skoro nepristupačnom terenu ozlijedio mišiće desne noge. On je hitno zbrinut na jedinicu za Hitnu medicinsku pomoć u Imotskom.

U jutarnjim satima u četvrtak gasiocima su u pomoć pristigla dva kanadera, dva air tractora i dva protupožarna helikoptera, kao i dodatne snage DVD Imotski, Lovreć, Zagvozd, Zadvarje, sezonski gasitelji stacionirani u Divuljama, kao i interventna vatrogasna postrojba Županije te radnici Šumskog gospodarstva iz Imotskog.

- Ovo je uistinu najveći požar ove godine u Imotskoj krajini. Vrlo je indikativno da je ovo već četvrti požar na brdu Šeminovac u samo nekoliko dana i s punom odgovornošću mogu kazati da sumnjamo kako je on podmetnut. Koliko su samo troškovi gašenja kanadera, air tractora, a helikopteri su gasili požar i nekoliko dana prije. Na terenu imamo čak 19 vatrogasnih vozila i oko 60 ljudi i učiniti ćemo sve kako bi ovaj požar stavili pod kontrolu - riječi su Ivice Čelana zapovjednika protupožarnog područja Imotske krajine.

Uz vatrogasce dežurali su i radnici HEP pogona Imotski, jer je požar na brdu Šeminovac ugrozio i stupove visokonaponske električne mreže.

tekst i snimke: braco ćosić

item - id = 19199
related id = 0 -> 1128727
related id = 1 -> 1127571
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2021 09:15