StoryEditor
Hrvatska‘stojimo iza svoje tvrdnje‘

Iz KoHOM-a oštro uzvratili Ministarstvu zdravstva: Žele diskreditirati nas i Ban Toskić! Pokušaj zastrašivanja, koji dolazi iz redova politike, neće nas zaustaviti

19. siječnja 2022. - 16:39

Koordinacija hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) ocijenila je u srijedu da se Ministarstvo zdravstva poslužilo manipulacijama kako bi diskreditiralo udrugu i njezinu predsjednicu Natašu Ban Toskić jer ukazuju na fijasko zdravstvene administracije u vođenju covid krize.

"Ministarstvo zdravstva opet se poslužilo manipulacijama kako bi diskreditirali KoHOM i predsjednicu Natašu Ban Toskić, koji opravdano i sustavno ukazuju na fijasko zdravstvene  administracije, ne samo po pitanju vođenja krize uzrokovanje pandemijom", stoji u priopćenju KoHOM-a.

Javna kritika onih koji ne rade svoj posao i loše upravljaju covid krizom nije demontaža državnih institucija nego borba za njihovo bolje funkcioniranje, poručuje KoHOM. 

Ističu kako i dalje stoje iza svoje tvrdnje da je uvođenje brzog  antigenskog testiranja (BAT) u ordinacije obiteljskih liječnika štetno i opasno jer izravno ugrožava pacijente i zdravstveni kadar. Nigdje u Europi se testiranje ne obavlja u ordinacijama već na izdvojenim punktovima, upozoravaju. 

"U trenutku kada je predsjednica KoHOM-a Nataša Ban Toskić izjavila da nema na raspolaganju brisove za BAT, zaista ih nije ni imala, što se može lako provjeriti", kaže se u priopćenju.

Osim toga, mnoge ordinacije i domovi zdravlja nemaju primjerene i za ostale pacijente sigurne prostorije u kojima se može raditi testiranje.

"Pokušaj zastrašivanja i javnog  linča vodstva KoHOM-a i Ban Toskić, koji dolazi iz redova politike, neće nas zaustaviti nego još više učvrstiti u želji da se borimo za kvalitetan, pošten i dostupan zdravstveni  sustav", poručuju iz udruge.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2022 18:07