StoryEditorOCM
HrvatskaJučer, danas, malo sutra

Ivica Ivanišević o zabrani puštanja cajki u jednom hrvatskom gradu: Frustrira ih što se radi o glazbenom idiomu koji je stigao iz Srbije, i koji – o bože! – naša mlađa publika neumjereno voli. A to nije dobro!

24. lipnja 2022. - 08:37
Ne samo da je odluka o zabrani cajki tijekom Picokijade u Đurđevcu nezakonita, problem je i što nigdje na svijetu ne postoji muzikološka katedra koja će donijeti presudu kako je pjesma Minđosave Karamufović slabija od neke s repertoara klape IntradeBoris Kovačev/Cropix

Sigurno ste čuli ili pročitali: ukrajinski parlament izglasao je zakon kojim se zabranjuje javno emitiranje glazbe umjetnika s ruskim državljanstvom. Zakon je usvojen s dvotrećinskom većinom uz obrazloženje da "glazbeni proizvod države agresora može izazvati separatističke osjećaje u populaciji".

Benevolentni zakonodavac predvidio je, međutim, i iznimke na koje se ova striktna pravila neće odnositi. Od zabrane su izuzeti autori odnosno izvođači koji su javno osudili rusku invaziju na Ukrajinu. A da ne bi bilo nikakve dvojbe oko toga koji su to podobni umjetnici, izradit će se njihov precizan i cjelovit popis. Taj posao neće odraditi neko žovijalno vijeće prigodno imenovano od Ministarstva kulture, nego gospoda s kojom nema zajebancije – SBU, tamošnja inačica CIA-e.

F...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 09:28