Hrvatskaništa od f-16?

Istekao američki rok Izraelcima za očitovanje o prodaji borbenih aviona Hrvatskoj; Dopisnica HRT-a iz SAD-a: Čini se da je ovo nerješivo

Piše JL
f16_barak-020818

U subotu u ponoć istekao je rok do kada je Izrael trebao odgovoriti američkom State Departmentu na pismo u kojem američka strana navodi da Izraelci mogu Hrvatskoj prodati borbene zrakoplove F-16 Barak ako s njih skinu svu svoju opremu.

HRT-ova dopisnica iz SAD-a Branka Slavica izjavila je za Dnevnik 3 da ovu temu u State Departmentu ne žele komentirati.

- Još uvijek čekamo odgovor izraelskog veleposlanstva u Washingtonu. Znamo da Izrael o svom odgovoru odmah mora obavijestiti i Hrvatsku. Posljednjih šest mjeseci u Washingtonu su trajali izravni pregovori izraelske i američke strane. Oko nekih točaka bio je postignut napredak, ali u konačnici sve je zapelo i čini se da je nerješivo, kazala je.

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je za HRT izjavio da nije optimist i da je vrlo vjerojatno da će Hrvatska odustati od ovoga posla.

Dobro obaviješteni izraelski mediji u međuvremenu su javili da nisu uspjeli napori premijera Benjamina Netanyahua da postigne politički dogovor s američkom stranom oko prodaje izraelskih zrakoplova F-16 Hrvatskoj, istaknula je HRT-ova dopisnica. 

#BORBENI ZRAKOPLOVI#F-16 BARAK