StoryEditorOCM
Hrvatskamolitva krunice

‘Iskra Milosrđa‘ na ulicama i trgovima moli za što skoriju kanonizaciju blaženog Alojzija Stepinca

Piše Portal SD
26. rujna 2023. - 13:09

Redovita međunarodna inicijativa "Iskra Milosrđa", molitva krunice Božjega milosrđa na ulicama i trgovima gradova svijeta, održat će se u četvrtak, 28. rujna u 15 sati. Do 22. rujna prijavljeno je 29 lokacija na području deset (nad)biskupija u Hrvatskoj, dvije u Bosni i Hercegovini te jedne u Crnoj Gori.

Ovogodišnje sveopće molitvene nakane organizatora inicijative Iskra Milosrđa su: za Svetu Crkvu i Svetog Oca da brane sveti poklad vjere, za svećenstvo i nova zvanja; za upravitelje naroda da svoju službu vrše na zajedničko dobro svih koji su im povjereni; za mir u Ukrajini i cijelom svijetu; za zatvorenike u kaznionicama, osobito one koji su daleko od Boga; za povrat izbjeglica i prognanika na njihova ognjišta i obnovu njihovih domova; za nas same, naše obitelji, naše gradove i zemlju.

Koordinacija štovatelja Božjega milosrđa gornjim molitvenim nakanama pridružuje i svoje: za blagoslovljen jubilarni 10. nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa u Mariji Bistrici (21. listopada 2023., predvodi apostolski nuncij u RH nadbiskup Giorgio Lingua) i za što skoriju kanonizaciju blaženog Alojzija Stepinca.

U spomen na beatifikaciju oca Mihaela Sopoćka, duhovnika svete Faustine Kowalske, inicijativu su prije točno 15 godina, 2008., pokrenuli isusovci u Poljskoj i uživa počasno pokroviteljstvo mons. Grzegorza Ryśa, metropolita Nadbiskupije Łódź, koji će na skorom konzistoriju, 30. rujna biti uvršten u Kardinalski zbor.

image

Molitva pred zagrebačkom katedralom

Tihana Semijalac
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2023 16:18